Šuler: Maribor v novo sezono precej spremenjen

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor bo v prihodnji sezoni dodobra kadrovsko spremenjen. Kot je potrdil športni direktor Marko Šuler v pogovoru za klubsko spletno stran, je deveterica igralcev praktično že končala igranje v vijoličnem dresu.
MARKO ŠULER, ŠPORTNI DIREKTOR NK MARIBOR - YouTube – Google Chrome 27. 05. 2021 222450

Tako v prihodnje za Maribor ne bodo igrali Alexandru Cretu, ki je že pred iztekom pogodbe končal svojo mariborsko avanturo, Denis Klinar, Kenan Pirić, Luka Uskoković, Luka Koblar, Felipe Santos in Gregor Bajde, ki jim 31. maja poteče pogodba.

Kot je poročala spletna stran časnika Večer, pogodba poteče tudi vratarju Aljažu Cotmanu, ki je prejšnjo sezono presedel pri Aluminiju, Jasmin Handanović pa se je poslovil od aktivnega igranja nogometa. Obenem pa tudi Amir Dervišević in Špiro Peričić nista več v načrtih 15-kratnega prvaka Maribora. Jan Mlakar je v lasti Brightona, posoja v Ljudski vrt pa se je iztekla.

Zato pa je še vedno v ekipi kapetan Marcos Tavares. Tavares začenja priprave z moštvom. Kot dolgoletni kapetan in najboljši strelec je zadolžil klub, zanj se pripravlja slovo na drugačen način,” je o tem dejal Šuler. Ta je dodal, da za dva igralca obstaja resno zanimanje drugih klubov. “Treba bo dobro razmisliti o ponudbah, smo pa kot klub v obdobju racionalizacije. Zato donosne ponudbe ne bomo mogli zavrniti. Ko bo vse konkretno na mizi, se bomo odločili.”

O novi podobi ekipe je dejal, da so že v minuli sezoni vključili nekaj mladih igralcev, nekatere pa še bodo. “S tremi, štirimi igralci pa smo v resnih pogovorih in upam, da bomo kmalu s kom že lahko sklenili dogovor. Bo kar nekaj novih obrazov, predvsem pa bomo v novi sezoni videli nov Maribor,” je povedal Šuler.

Maribor je v zadnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije osvojil drugo mesto.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miha
miha
28. maja, 2021 14:19

Marko pobrij se po vratu no.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.