Search
Close this search box.

Športno plezanje se vrača v Črno: V soboto otvoritev plezalne stene in velika zabava

V soboto, 22. 10. 2022, ob 11. uri vabljeni na otvoritev in test nove plezalne stene nad garažo GRS v centru Črne na Koroškem – MASTN GRIF MEETING.

Občina Črna je v sodelovanju z Alpinističnim klubom Črna na Koroškem neuporabljene občinske prostore spremenila v sodoben športni objekt, kateri bo odlično služil za treninge otrok ter rekreativcev in hkrati omogočal nadgradnjo težjih vzponov v hribih. Tako se športno plezanje vrača v center Črne, saj se je tu vrsto let odvijala tekma v športnem plezanju Mastn grif, katero so obiskovali tekmovalci od blizu in daleč, tudi sedanji reprezentanti/tke.

Investicija je del skupne operacije LAS Mežiške doline ”Okolju prijazna Mežiška dolina” v okviru katere sta del finančnih sredstev za plezalno steno prispevala Evropska unija – Evropski sklad za regionalni razvoj in Republika Slovenija, večji del za celovito ureditev prostora in izgradnjo dostopa je zagotovila občina Črna. Precej prostovoljnih ur in opremo pa je prispeval tudi Alpinistični klub.

Program začenjajo kmalu po 11. uri, ko bo vse zbrane nagovorila županja mag. Romana Lesjak, ki je steno tudi že preizkusila. Po uradni otvoritvi bo za vse obiskovalce mogoče brezplačno testiranje Ocun plezalnih copat, slednje bo Višinska baza zagotovila v vseh modelih in številkah, nekaj bo tudi srečnih nagrajencev. Da energije ne bo zmanjkalo, bodo poskrbeli za malo jedače in pijače.

Za vse tiste, ki vam Črna ni ravno blizu, lahko izlet združite s plezanjem v južnih stenah Pece, ali obiskom plezališča Burjakove peči, na voljo pa je tudi kar nekaj kolesarskih prog, ferati, Olimpline in seveda čudovita narava.

Kmalu po 16. uri dogajanje selijo na smučišče v Bar Brunarca, kjer bodo, kot o navedli v poročilu za javnost, imeli ta pravo “gavdo”.

FOTOGALERIJA

Dogodki

V soboto, 22. 10. 2022, ob 11. uri vabljeni na otvoritev in test nove plezalne stene nad garažo GRS v centru Črne na Koroškem – MASTN GRIF MEETING.