Search
Close this search box.

Sovič: “Trenutno 4. mesto je veliko nad pričakovanji pred sezono, je pa res, da nas najtežje tekme še čakajo”

Epidemija covida-19 je močno vplivala tudi na treninge in tekmovanja slovenjgraških rokometašev. O preteklem letu, treningi, odigranih tekmah, zmagah in o praznih tribunah sta govorila trener članske ekipe Sebastjan Sovič in rokometaš Vid Levc.

Trener “bojevnikov za mesto miru” Sebastjan Sovič je preteklo leto kar se tiče rokometa ocenil kot odlično, “vse ostalo pa za čimprejšnjo pozabo, tako kot verjetno pri večini.” S trenutno odigranimi tekmami, rezultati in igrami so zelo zadovoljni. “Na dvanajstih tekmah smo osemkrat zmagali in štirikrat izgubili, že zdaj pa smo zbrali več točk kot v celotni prejšnji sezoni. Tudi trenutno 4. mesto je veliko nad našimi pričakovanji pred sezono, je pa res, da nas najtežje tekme še čakajo,” pove Sovič in doda, da ga veseli dejstvo, da so konkurenčni vsem prvoligaškim tekmecem, v primerjavi z lani pa so napredovali v vseh fazah rokometne igre. “Imamo mlado, ambiciozno in delavno ekipo, ki se zaveda, da ima pri svojem razvoju še veliko rezerv.”

Trener “modro belih” rokometašev pri tem doda, da imajo veliko srečo, da v teh težkih časih sploh lahko trenirajo in igrajo. “Ker so tekmovanja, z izjemo prvoligaških, ustavljena že kar nekaj časa, imamo na razpolago še boljše pogoje za trening, žal pa močno trpijo mlajše selekcije v klubu, ki ostajajo brez vadbe že tretji mesec zapored,” pove in razloži, da je bilo letošnje državno tekmovanje zaradi težav s koronavirusom zelo naporno za vse, tako za klube kot RZS. “S skupnimi močmi se borimo, da bi ga izpeljali kolikor se le da regularno do konca. Nam pa “korona” iz dneva v dan spreminja načrte. Zdravstveni službi nalaga dodatno delo s testiranji, upravi in strokovnemu vodstvu dnevno spreminja načrte pri organizaciji treningov in tekem, navijačev ne spusti v dvorano, da bi skupaj z nami uživali v rokometu, njena tarča so bili tudi naši igralci.” Zaradi okužb so slovenjgraški rokometaši doslej že dvakrat prekinili vadbo za približno 10 dni, posledično so v zaostanku dveh odigranih tekem. Po besedah trenerja pa sta se v ekipi oba premora zaradi okužb zelo poznala, saj so oba dvoboja po povratku gladko izgubili.

Prazne tribune pa že nekaj časa spremljajo športnike. Sovič ob tem doda, da so vsekakor primanjkljaj za vsakega športnika. “Osnovni namen tekmovalnega športa je pričarati užitek za gledalce, navijače. In če teh ni v dvorani, se športniki večkrat počutimo, kot da smo na treningu, ne na tekmi,” pravi. V Slovenj Gradcu je rokomet zelo priljubljen, dvorane polne. Njihove tekme so med najbolj obiskanimi v celotni ligi, prav tako nikoli ne manjka navijaška skupina Orli, ki z glasnim navijanjem marsikateremu nasprotniku “poreže krila”. “Verjetno smo zaradi praznih tribun med najbolj prikrajšanimi ekipami v ligi. Trdno verjamem, da se bo epidemiološka situacija kmalu izboljšala in da se bomo lahko še pred koncem sezone skupaj s polno dvorano navijačev veselili kakšne zmage.” doda Sovič.

In kakšni so njihovi cilji za v prihodnje? V drugem delu tekmovanja, si po besedah trenerja Soviča želijo nadaljevati in nadgrajevati opravljeno delo iz prvega dela sezone. “Predpogoj za to je ZDRAVJE! Zaradi izvrstne pripravljenosti do sedaj nismo imeli večjih težav s poškodbami in tudi naprej naj bo tako,” pripomni in zaključi: “Želim si, da se igralci ne bi obremenjevali z rezultatom, saj je prioriteta zagotovo njihov nadaljnji individualni razvoj in posledično razvoj ekipe kot celote. Rad bi, da v rokometu uživajo in skušajo na vsaki tekmi pokazati tisto, kar so v danem trenutku sposobni. Morajo ostati ambiciozni, vztrajni in odločni, kajti le tako bodo nadgradili svoj potencial.”

O preteklem letu smo se pogovarjali tudi z rokometašem Vidom Levcom, ki je prvi del sezone ocenil zelo dobro. “Nismo vedeli kaj pričakovati, saj je bila ekipa sestavljena na novo. Kljub temu smo se hitro ujeli, odigrali nekaj dobrih tekem in si prislužili trenutno četrto mesto na lestvici.” Ob tem je povedal, da je bilo lansko leto neko zanimivo obdobje tako nasploh, kot tudi v športu. Zaradi covida-19 so izpustili veliko treningov in nekaj tekem. “To je sigurno slabo vplivalo na celotno ligo, sploh pa na mlade igralce,” je pripomnil in dodal, da so premor izkoristili za sanacijo manjših poškodb ter za vzdrževanje fizične priprave. “Prvih par dni premora vsakemu športniku dobro dene, potem pa počasi že začnemo pogrešati rokomet.” Ob tem pa je športnik povedal, da so sigurno eden izmed največjih hendikepov, zaradi danih ukrepov, prazne tribune. “Ni tistega vzdušja in adrenalina pred tekmo. Sploh pa se to pozna v Slovenj Gradcu, saj so ponavadi tribune nabite.”

Kako pa je Levc zadovoljen s trenutnim rezultatom na lestvici? Pravi, da so zelo zadovoljni. “Zmagali smo nekaj pomembnih tekem, naredili tudi kakšen kiks (s tem mislim predvsem na tekmo proti Loki). Predvsem pa smo na prvih tekmah pokazali, da se lahko približamo tudi Celju in Velenju, kar je dobra popotnica za drugi del sezone.” Ob koncu pogovora pa doda, da so njihovi ekipni cilji, da se dobro pripravijo na prihajajoče tekme in obdržijo pozicijo pri vrhu lestvice tudi do konca sezone.

Podarite del dohodnine, tukaj.

Podprimo mlade rokometaše, podarimo 1% dohodnine:

Mlade rokometaše iz slovenjgraškega rokometnega kluba pa lahko podprete tudi s tem, da jim podarite del vaše dohodnine. Vsak davčni zavezanec rezident lahko nameni do 1,0 % dohodnine za financiranje športnih društev, ki imajo status društva v javnem interesu. Takšna donacija za vas ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačate državi.

Podari del dohodnine za rokometni klub Slovenj Gradec 2011: obrazec najdete na povezavi tukaj.

Spremljajte tudi našo Facebook stran, saj v sodelovanju z “bojevniki za mesto” miru pripravljamo nagradno igro.

Epidemija covida-19 je močno vplivala tudi na treninge in tekmovanja slovenjgraških rokometašev. O preteklem letu, treningi, odigranih tekmah, zmagah in o praznih tribunah sta govorila trener članske ekipe Sebastjan Sovič in rokometaš Vid Levc.