Slovenski rokometaši dobili nasprotnike za olimpijske kvalifikacije

80595001_2682105901843223_7643615123298320384_o

Slovenska rokometna reprezentanca si je s četrtim mestom na nedavnem evropskem prvenstvu zagotovila eno izmed dveh prostih mest v kvalifikacijah za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu. Slovenski rokometaši se bodo za olimpijski nastop med 17. in 19. aprilom v družbi Alžirije, Nemčije in Švedske borili v Berlinu.

Slabe štiri mesece pred odločilnimi boji je znan razpored olimpijskih kvalifikacij, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije. Uvodni dan se bodo izbranci Ljubomirja Vranješa po robu postavili Alžircem. Rokometaši iz Afrike so na tamkajšnjem prvenstvu, ki je potekalo v istem časovnem obdobju kot euro, zasedli tretje mesto, potem ko so v polfinalu s 27:30 klonili proti Egiptu, kasnejšemu prvaku.

Dan za tem bodo Slovenci v dvorani Maxa Schmelinga nasproti stali gostiteljem Nemcem, ki so na minulem EP zasedli peto mesto, v nedeljo, 19. aprila, pa jih čaka še obračun s starimi znanci Švedi. Slovenija in Švedska sta si nasproti stali nedolgo nazaj. Na tekmi drugega kroga prvega dela EP so bili na koncu Slovenci boljši z 21:19.

Vzporedno z berlinskim bosta potekala še dva olimpijska kvalifikacijska turnirja – v Trondheimu (Norveška, Brazilija, Čile, Južna Koreja) in Parizu (Francija, Hrvaška, Tunizija, Portugalska). Iz vsake skupine bosta na olimpijske igre, ki bodo v Tokiu od 24. julija do 9. avgusta, napredovali po dve reprezentanci.

* Kvalifikacije za olimpijske igre (Berlin:

- 1. krog, petek, 17. aprila:
Slovenija - Alžirija
Nemčija - Švedska

- 2. krog, sobota, 18. aprila:
Nemčija - Slovenija
Švedska - Alžirija

- 3. krog, nedelja, 19. aprila:
Alžirija - Nemčija
Švedska - Slovenija

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.