Search
Close this search box.

Slovenski odbojkarji z zmago nad Belgijci odprli boj za Tokio

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Berlinu uspešno začela kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah. V prvem krogu skupine A je s 3:0 (23, 26, 20) premagala Belgijo.

Tradicija izenačenih obračunov med Slovenijo in Belgijo, ki se končajo z zmago Slovencev, se je nadaljevala tudi v nemški prestolnici. Slovenci, ki so imeli še precej rezerv v igri, predvsem to velja za napad, so do zelo pomembne zmage prišli v izenačenih končnicah, v katerih so se tekmecem tresle roke. Belgijci so nasploh naredili ogromno napak, kar je na koncu odločilo tekmo.

Izjave po tekmi

Klemen Čebulj, sprejemalec Slovenije: “Danes je bilo lepo spet skupaj stopiti na igrišče, odigrati uradno tekmo. Sicer se še moramo povsem uigrati, občutki še niso čisto pravi, vseeno pa mislim, da smo s to tekmo dokazali, da se na igrišču borimo, tudi če nismo čisto pravi. To se je videlo tudi po naših reakcijah v obrambi, saj nismo pustili nobene žoge, da bi padla na tla. Verjamem, da je to ena zelo pomembna karakteristika, katera nas bo morala krasiti skozi celotne kvalifikacije tukaj v Berlinu.”

Alen Pajenk, bloker Slovenije: “Vedeli smo, da bo prva tekma najtežja, saj je treba začeti pomemben turnir. Videlo se je, da si tudi Belgijci želijo vstopnico za olimpijske igre. Vsi smo se borili, pohvaliti moram vse fante, saj smo izjemno odigrali v obrambi, padlo nam je malo žog. Mogoče smo v končnicah prvih dveh nizov odigrali bolj zbrano, mogoče je bilo prisotne tudi nekaj sreče. Čestitam celi ekipi.”

Jan Kozamernik, bloker Slovenije: “Bila je kar lepa tekma. Začeli smo dobro, vseeno mislim, da imamo še prostor za napredek. Sploh v ključnih trenutkih bi lahko odigrali bolje, naredili kakšno napako manj v vsakem nizu in prej odločili srečanje. Sem zadovoljen, a menim, da moramo za naslednje tekme dvigniti raven igre.”

Alberto Giuliani, selektor Slovenije: “Zadovoljen sem z zmago, prva tekma ni nikoli lahka. Odigrali smo dobro, še zlasti mi je všeč, kako smo odigrali v obrambi.”

Varovanci Alberta Giulianija bodo imeli v ponedeljek prost dan, v torek pa se bodo merili z Nemčijo, ki bo danes zvečer igrala proti Češki.

V prvi tekmi skupine B je Francija s 3:0 (21, 21, 22) premagala Srbijo.

Dogodki