Search
Close this search box.

Slovenski odbojkarji so zmagovalci srednjeevropskega prvenstva MEVZA

Tokrat so premagali konkurenco iz sosednje Avstrije.

Naša izbrana vrsta do 17 let pod vodstvom Mitje Ježa je bila v velikem finalu v Mariboru, s 3:1 (20, 23, -16, 22) boljša od Avstrije.

Naši fantje so si s tem zagotovili tudi nastop na evropskem prvenstvu. V skupini II so nastopile reprezentance Češke, Madžarske, Avstrije in Hrvaške.

Igralci: Žiga Kastelic, Gal Medved (oba MOK Krka), Jaka Zmagaj, Nejc Hribernik, Tevž Slatinšek, Jan Ručigaj (vsi OK Fužinar), Nejc Zalokar, David Filovski (oba OK Ljubljana Volley), Arne Kurat (OK Triglav Kranj), Jaka Cestnik (OK Šempeter), Liam Klinger, Filip Kac (oba OK Merkur Maribor), Filip Špes Podbregar (OK Braslovče), Jan Rifelj (MOK Kočevje).

Pred začetkom prvenstva je Mitja Jež povedal: “Zaenkrat nam gre vse po načrtih in v pravi smeri. Tehnične pomanjkljivosti smo za silo uspeli odpraviti, velik napredek je viden v taktiki, predvsem v bloku in obrambi. Fantje določene stvari že razumejo in jih uporabljajo v igri, kar se je tudi pokazalo na pripravljalni tekmi proti Avstriji. Ocenim lahko, da imamo zares dobro generacijo in veliko talenta, ki pa ga bo z dobrim delom v klubih potrebno še izbrusiti. Morda nekoliko zaostajamo po fizični plati, z višino in močjo, a tudi to še pride. Vesel sem, da imamo v ekipi pa tudi v štabu zelo dobro energijo, da je odnos fantov na zares visoki ravni in da vse stvari izvajajo tako, kot smo dogovorjeni. Glede samih ciljev si seveda želimo čim boljšega rezultata, a je težko karkoli napovedati, saj tekmecev in njihove kakovosti ne poznamo.”

Mitji Ježu pomaga tudi Rok Knafelc, za kondicijsko pripravo skrbi Jon Lihteneger Vidmajer, fizioterapevtka je Urška Petrič, statistik pa Bor Omejc.

Iskrene čestitke fantom za uspeh.

Vir: Odbojkarska zveza Slovenije

Dogodki

Tokrat so premagali konkurenco iz sosednje Avstrije.