Slovenski košarkarji do zgodovinskega uspeha na OI v Tokiu

Predzadnji dan olimpijskih iger v Tokiu je rezerviran za obračune za medalje v ekipnih športih. Slovenski košarkarji so po napeti igri osvojili četrto mesto, Avstralci pa prvo olimpijsko kolajno.
E71lk_VVIAUEHaT

Slovenija ostaja brez olimpijskega odličja v ekipnih športih, Avstralija pa je prvič v zgodovini prišla do medalje na OI. Do zdaj je bila štirikrat četrta.

Slovenci so do tekme s Francozi V Tokiu nanizali štiri zaporedne zmage. V skupinskem delu je bila najprej nemočna Argentina (118:100), nato je padla še Japonska (116:81), za prvo mesto v skupini pa so ugnali še svetovne prvake Špance (95:87). V četrtfinalu je po sijajnem drugem polčasu moč slovenskih košarkarjev občutila še Nemčija (94:70). Francija pa je bila žal pretrd oreh.

Tako se je slovenska izbrana vrsta danes pomerila za bronasto odličje z Avstralci, ki pa so bili za našo ekipo danes premočni. Slovenski košarkarji pa so kljub temu, da niso osvojili kolajne, dosegli zgodovinski uspeh.

Košarkarji Slovenije so po prvi četrtini tekme za bronasto odličje na OI proti Avstraliji zaostajali z 19:20, ob odmoru tekme je bil rezultat 45:53, po 3/4 tekme so Slovenci zaostajali s 67:78, v zadnji tretjini pa so še malenkost popustili in na koncu izgubili z rezultatom 93:107.

Najboljša strelca Slovenije sta bila Luka Dončić z 22 točkami in Klemen Prepelič, ki je dosegel 18 točk.

V nočnem finalu so olimpijski prvaki znova postali košarkarji ZDA, ki so v finalu s 87:82 premagali Francijo in osvojili 16. olimpijsko zlato.

Več informacij sledi.

Vir: STA

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.