Search
Close this search box.

Slovenske rokometašice visoko izgubile proti Franciji

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Velenju pred polnimi tribunami Rdeče dvorane izgubila proti Franciji z 20:35 (11:13). V nedeljo se bodo varovanke črnogorskega stratega Dragana Adžića v naslednjem krogu še enkrat pomerile s Francijo, takrat v Orleansu.

Slovenska ženska izbrana vrsta je v kvalifikacijah za EP zabeležila prvi poraz, potem ko je v prvih dveh krogih zanesljivo doma ugnala Latvijo (51:13) in v gosteh Italijo (31:18).

Na lestvici imajo Francozinje šest točk, sledi Slovenija s štirimi, Latvija in Italija imata ničlo, obračun 3. kroga pa se je začel ob 18.10.

Na prvenstvo stare celine, ki bo med 28. novembrom in 15. decembrom potekalo v Avstriji, Švici in na Madžarskem, se neposredno uvrstita najboljši reprezentanci vsake izmed osmih skupin. Napredovale bodo tudi najboljše štiri tretjeuvrščene zasedbe.

Slovenke so po zaslugi sprva razpoložene Amre Pandžić med vratnicama in Ane Gros v napadu v prvem delu prvega polčasa večinoma vodile z golom prednosti, v 12. minuti pa jo povišale na +2 po prvi uspešno izvedeni sedemmetrovki.

Svetovne in olimpijske prvakinje so se v napadu nekaj časa še mučile, Slovenke prav tako, a so domače našle vsaj nekaj prostora ob igri na krožno napadalko. Napake v igri so nato botrovale francoskemu izenačenju na 7:7, strnjena obramba gostij na čelu z razpoloženo vratarko Lauro Glauser pa njihovem vodstvu.

Enega od redkih slovenskih zadetkov v drugem delu prvega polčasa je dosegla tudi povratnica v reprezentanco Elizabeth Omoregie za 10:11.

Slovenke so potrebovale nekaj časa, da so znova našle strelski ritem, ob koncu polčasa pa imele priložnost, da izenačijo, a je Barbara Lazović zgrešila. Na veliki odmor so slovenske rokometašice odšle z zaostankom dveh golov (11:13).

Drugi del so gostje odprle precej bolje in po golu Tamare Horacek povedle s 16:12. Francozinje so izkoristile predvsem široko klop in ohranjale visok ritem. Prvič so na +5 ušle v 37. minuti, drugič po tehnični napaki minuto kasneje, kar je Adžića prisililo v minuto odmora.

Selektor Slovenije je nato v igro vrnil Ano Gros, v vratih pa poskusil z Majo Vojnovič. V slovenski igri je nekaj časa delovalo predvsem iskanje krožne napadalke Nataše Ljepoja, po njenem zgrešenem strelu pa so gostje v protinapadu povedle za sedem golov (24:17).

Poti nazaj ni bilo več, morala je bila na dnu, Francozinje pa so imele še naprej odgovor na vsako slovensko potezo. Še naprej so zadevale tako iz postavljenih napadov kot protinapadov, razlika pa je na koncu znašala kar 15 golov.

V slovenski zasedbi je bila najboljša strelka Gros s šestimi goli, Ljepoja in Varagić sta dodali po štiri. Pri Francozinjah se je z vsaj po dvema goloma med strelke vpisalo kar enajst igralk, pet sta jih dali Laura Flippes in Lucie Granier.

* Rdeča dvorana, gledalcev 1750, sodnici: Praštalo in Balvan (obe BiH).
* Slovenija: Vojnović, Pandžić, Klemenčič 1, Gros 6 (2), Omoregie 1, Marković, Spreitzer, Stanko, A. Abina 1, Mavsar 2, Ljepoja 4, Varagić 4, Lazović, Svetik 1, Hrvatin, E. Abina.
* Francija: Glauser, Sako, Nocandy 3, Toublanc, Valentini 2, C. Lassource 4, Zaadi 2, Flippes 5, Kanor 2, Horacek 3 (1), D. Lassource, Foppa 3, Nze Minko 4, Granier 5, Bouktit 2, Grandveau.
* Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Francija 1 (1).
* Izključitve: Slovenija /, Francija 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Vir: STA

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Velenju pred polnimi tribunami Rdeče dvorane izgubila proti Franciji z 20:35 (11:13). V nedeljo se bodo varovanke črnogorskega stratega Dragana Adžića v naslednjem krogu še enkrat pomerile s Francijo, takrat v Orleansu.