Search
Close this search box.

Slovenske odbojkarice v Mislinji premagale Portugalke in obdržale prvo mesto v skupini B

V novozgrajenem Centru za zdravje in šport Mislinja je včeraj, pod okriljem OK Mislinja in Odbojkarske zveze Slovenije, potekala Evropska srebrna liga za ženske, kjer sta se v 5. krogu pomerili članski reprezentanci Slovenije in Portugalske.

V teh dneh se v novi športni dvorani v Mislinji odvija eden večjih športnih spektaklov,Evropska srebrna odbojkarska liga za ženske – Silver European League. V okviru katere sta se včeraj v Mislinji pomerili Slovenska in Portugalska ženska odbojkarska reprezentanca. Tokrat so slavile Slovenke, ki so premagale Portugalke z rezultatom 3:1 ter s tem zadržale prvo mesto v skupini B.

Na včerajšnji tekmi, ki si jo je ogledalo preko 600 ljubiteljev tovrstnega športa, so Slovenke z borbeno igro pokazale, da sodijo v sam vrh in se oddolžile za tekmo, ki so jo prejšnjo soboto, 8. junija, na gostovanju na Portugalskem, v Pacos de Ferreiri, proti Portugalkam izgubile z rezultatom 2:3.

FOTO: SD Mislinja

Izbranke Alessandra Chiappinija bodo na mislinjski parket ponovno stopile v soboto, 15. junija, ob 20. uri, ko bodo odigrale zadnjo tekmo šestega kroga proti Grkinjam. Naj omenimo, da so se pred tem že pomerile tudi z Estonkami in so z osvojenimi 13 točkami, točko pred Grkinjami, trenutno vodilne v skupini B. Zaključni turnir za najboljše četverice, ki bo omogočil preboj v zlato evropsko ligo, pa sledi 28. in 29. junija. 


Slovenija: Mori 4, Grudina 14, Vovk 1, Janežič, Blažič, Zdovc Sporer, Mikl, Zatkovič, Pintar, Ščuka 11, Sobočan 8, Eržen 21, Planinšec 13, Žigon. Selektor: Alessandro Chiappini.

Po tekmi je Alessandro Chiappini, selektor Slovenije, za OZS povedal: »V prvem nizu smo dobro začeli in nadzorovali igro, nato pa smo se spravili v težave. Mislim, da se je v našo ekipo prikradlo nekaj strahu, ampak dekleta so bila polna motivacije in energije, včasih celo preveč, zato smo na trenutke padli v igri. A tudi ta niz bi lahko dobili, tako kot smo drugega in zadnjega, torej z veliko razliko. Tretjega niza nismo dobro začeli, lovili smo tekmice, se približali, nato pa naredili nekaj napak in nismo mogli več ujeti Portugalske in smo izgubili. Je pa to za nas zelo pomembna zmaga, saj je šlo za prvo tekmo po porazu, čutili smo nekaj stresa in pritiska. Zadovoljni smo s predstavo, dekleta so naredila, kar smo se dogovorili. Še posebej všeč pa mi je bil odnos, saj so se dekleta že od začetka pripravila na to, da bomo zmagali.«

Portugalska: Cavalcanti, Duarte 10, Pereira, Monteiro, Durao, Rodrigues V. 6, Clemente 2, Hurst 1, Resende, Basto, Rodrigues A. 11, Kavalenka 17, Gomes 12, Vale 7. Selektor: Jose Francisco Santos.

Več o celotnem dogajnaju na tekmi najdete TUKAJ.

VIR: Odbojkarska zveza Slovenije

Dogodki

V novozgrajenem Centru za zdravje in šport Mislinja je včeraj, pod okriljem OK Mislinja in Odbojkarske zveze Slovenije, potekala Evropska srebrna liga za ženske, kjer sta se v 5. krogu pomerili članski reprezentanci Slovenije in Portugalske.