Slovenske odbojkarice v Mislinji premagale Grkinje in se uvrstile v finale evropske lige

FOTO: Facebook OZS
V novozgrajenem Centru za zdravje in šport Mislinja je včeraj, pod okriljem OK Mislinja in Odbojkarske zveze Slovenije, potekala Evropska srebrna liga za ženske, kjer sta se v 6. krogu pomerili članski reprezentanci Slovenije in Grčije.

V teh dneh se je v novi športni dvorani v Mislinji odvijal eden večjih športnih spektaklov, Evropska srebrna odbojkarska liga za ženske – Silver European League, v okviru katere so Izbranke Alessandra Chiappinija danes, 15. junija, odigrala odločilno tekmo, ki je Slovenkam omogočila preboj v veliki finale.

Ob bučni podpori s tribun so se Slovenke pomerile z Grkinjami, ki veljajo sicer za eno najboljših ekip v srebrni evropski ligi in si z zmago 3:2 priigrale uvrstitev na zaključni turnir za najboljše četverice, ki se bo odvijal 28. in 29. junija, in bo najboljšim omogočil uvrstitev v zlato evropsko ligo.

💙💚 Slovenske odbojkarice se v prelepi dvorani v Mislinji že ogrevajo za odločilni obračun evropske lige z Grčijo. Tekma se bo začela ob 20. uri! Prenos na Sportklubu! 💚💙#EuroLeagueW #sLOVEvolley 🇸🇮🏐💪

Objavil/a Odbojkarska zveza Slovenije – Volleyball Federation of Slovenia dne Sobota, 15. junij 2019

Naj spomnimo, da so slovenske odbojkarice od šestih tekem izgubile le eno, in sicer 8. junija, na gostovanju na Portugalskem, v Pacos de Ferreiri, kjer so bile poražene z rezultatom 2:3. Pred tem pa so slavile nad Estonijo in Grčijo. Nazadnje pa so pred dnevi prav tako v Mislinji premagale Portugalke z rezultatom 3:1.

Na današnji tekmi so prvi niz osvojile Slovenke s 25:21, premoč nad Grkinjami so pokazale tudi v drugem nizu, ko so slavile kar s 25:15. V tretje so bile uspešnejše Grkinje, ki so premagale naša dekleta z rezultatom 20:25, tudi četrti niz je se končal v korist Grkinj, prav tako z 20:25. Tako da je o zmagi odločal zadnji peti niz, kjer so se Slovenke ponovno zbrale in premagale Grkinje za 9 točk, s končnim rezultatom 15:6.

Iskrene čestitke vsem igralkam in trenerju.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila