Search
Close this search box.

Slovenske odbojkarice do brona v Kanadi

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je te dni v Kanadi igrala kvalifikacije za uvrstitev na paraolimpijske igre v Tokiu, kamor se jim sicer ni uspelo uvrstiti, se pa v domovino vračajo z bronasto medaljo.

Preberite tudi: Slovenske odbojkarice v Kanado po vozovnico za Tokio 2020, v ekipi tudi Korošici

Slovenske ženske reprezentance v odbojki sede, katere članici sta tudi Korošici, žal ne bomo spremljali na paraolimpijskih igrah v Tokiu. Slovenke so namreč v polfinalu kvalifikacij v Halifaxu s 3:0 (13, 9, 17) izgubila proti gostiteljici Kanadi. So se pa danes razveselile končnega tretjega mesta, ki so ga osvojile z zmago nad Nemkami.

V slovenski ekipi v Kanadi so igrale: Suzana Ocepek, Lena Gabršček, Jana Ferjan, Danica Gošnak, Mira Jakin, Senta Jeler, Klara Vrabič, Klara Jeretina in Tija Vrhovnik.

Po končani tekmi so članice naše reprezentance v odbojki sede na Facebook strani Sitting Volleyball Team Slovenia zapisale: “Zmagaaaa. V pravem trenutku smo zbrale moči in s 3:2 v setih, v izredno tesnem dvoboju, premagale Nemčijo.”

“Tekma je bila polna čustev po včerajšnjem porazu. Zdi se, da so bili v nemškem taboru še bolj razočarani kot mi. Vseeno pa smo tekmo začeli s preveč spoštovanja do Nemk, ki so nas v predtekmovanju tega turnirja porazile. Izgubili smo uvodna niza, potem pa je do izraza prišla naša borbenost. Dekleta so stopila skupaj in na koncu slavila,” je bil po zmagi navdušen selektor Božič, poroča STA.

Zmagovalna reprezentanca, v finalu igrata Kanada in Ukrajina, si bo tako zagotovila zadnjo vozovnico za Tokio, kamor so na ženski turnir že uvrščene Rusija, ZDA, Kitajska, Italija, Brazilija, Ruanda in Japonska.

Pri tem naj še omenimo, da so po podatkih STA, slovenske odbojkarice so doslej trikrat nastopile na paralimpijskih igrah, na prvih v Atenah 2004 so zasedle četrto mesto, nastopile so tudi v Pekingu 2008 in Londonu 2012.

Vir: Odbojksarska zveza Slovenije, STA

Dogodki