Slovenska reprezentantka Adrijana Mori odslej za nemški klub

BRAVO! V nemški elitni zvezni ligi že skoraj tri leta uspešno igra Lara Prašnikar, po novem pa je ob Lari v ekipi še ena slovenska reprezentantka Andreja Mori iz Ožbalta, ki je v SŽNL zbrala 46 nastopov, dosegla je 45 zadetkov. Pred odhodom na tuje je igrala tudi v ŠD Radlje ob Dravi, ŽNK Slovenj Gradec, ŽNK Radlje ob Dravi, pri Fužinarju in ŽNK Koroška ter v ŽNK Olimpija Ljubljana, pred odhodom na tuje pa je branila barve Radomelj.

Adrijana Mori iz Ožbalta je svojo nogometno pot začela v ŠD Radlje ob Dravi, igrala za ŽNK Slovenj Gradec in ŽNK Radlje ob Dravi. Na prvoligaški sceni se je uveljavila v dresu Fužinarja in bila članica ŽNK Koroška. Nato je oblekla dres Olimpije in pred odhodom na tuje branila barve Radomelj. Po novem pa je Morijeva članica nemškega kluba Turbine Potsdam, ki je bil v preteklosti tudi dvakrat evropski klubski prvak.

V nemški elitni zvezni ligi že skoraj tri leta uspešno igra Lara Prašnikar, prav tako slovenska reprezentantka, ki je na tekmi 19. kroga za Turbine Potsdam dosegla dva gola ob 14. zmagi ekipe, ki zaseda 3. mesto, zdaj pa se ji je pridružila še Morijeva.

Kot so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije, je po novem ob Lari v ekipi še ena slovenska reprezentantka. V klubu, ki je bil v preteklosti tudi dvakrat evropski klubski prvak, so obelodanili, da je njihova nova članica postala 18-letna Adrijana Mori. V Nemčijo se seli iz ŽNK Moje-lece.si Radomlje, Morijeva pa je tudi članska reprezentantka in članica reprezentance do 19 let, so zapisali na spletni strani NZS.

Adrijana Mori je v SŽNL zbrala 46 nastopov, dosegla je 45 zadetkov. Pred odhodom na tuje je igrala tudi v ŠD Radlje ob Dravi, ŽNK Slovenj Gradec, ŽNK Radlje ob Dravi, pri Fužinarju in ŽNK Koroška ter v ŽNK Olimpija Ljubljana, pred odhodom na tuje pa je branila barve Radomelj.

Kjer tudi navajajo, da je bila Adrijana ob prihodu v nemški klub navdušena. »Vesela sem, ker vem, da sem prišla v Potsdam, ki velja za enega najboljših klubov v Nemčiji. Vedno sem želela, da bi zaigrala v nemški zvezni ligi. Prihod v Potsdam pomeni zame začetek nečesa velikega,« je ob slovesnem trenutku povedala Morijeva, ki je v nadaljevanju pohvalila tako mesto kot soigralke, ki jih je spoznala in ji želijo pomagati na vsakem koraku.

»S prihodom Adrijane Mori smo dobili zelo mlado in talentirano ter tehnično podkovano robustno in močno silo v napadu. Prepričan sem, da se bo v naslednjih letih razvila in izkoristila svoj potencial,« pa je o slovenski reprezentantki spregovoril trener nemške ekipe Matthias Rudolph.

Vir: www.nzs.si