Search
Close this search box.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca do 17 let evropski prvaki

Slovenski moški odbojkarski reprezentanci do 17 let uspel neverjet podvig.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca do 17 let je na evropskem prvenstvu v Albaniji osvojila naslov evropskih prvakov. Mladi odbojkarji so v velikem finalu v Tirani na Evropskem prvenstvu zmleli Ruse s 3:0, ki so bili favoriti prvenstva. Mladci so Sloveniji priborili naslov evropskih prvakov. To je izjemen dosežek za Slovenijo ter slovensko odbojko.

Polfinale je bilo za Slovence začetek pravljice, saj so premagali prvouvrščeno ekipo iz skupine B, Poljsko, in sicer kar s 3:0. Varovanci selektorja Iztoka Kšele so v skupini osvojili drugo mesto, takoj za Rusi, ki so našo nadobudno ekipo premagali s 3:2. Slavili so še proti Albaniji, Belgiji in Turčiji, izgubili pa proti Latviji.

Pri odbojkarski zvezi Slovenije so na FB strani zapisali, da so se poleg naslova evropskih prvakov in zlatega odličja v slovenski reprezentanci veselili tudi posamičnih nagrad. Luka Marovt je bil izbran za najboljšega sprejemalca, Jurij Oman za najboljšega srednjega blokerja, Miha Okorn pa je bil razglašen za najboljšega igralca turnirja.

Bravo, fantje!

VIR: ŠPORT TV

Slovenski moški odbojkarski reprezentanci do 17 let uspel neverjet podvig.