Search
Close this search box.

Slovenska ekipa osvojila srebro na mednarodnem judu turnirju na Ravnah, uspešni tudi Korošci (FOTO)

5 Country Kata Workshop and Tournament

Minuli konec tedna, 28. in 29. 9. 2019, se je v judo dvorani na Ravnah na Koroškem, pod okriljem Judo Klub Ravne ter ob pomoči Judo Klub Acron Slovenj Gradec (Judo Zveza Koroške) in Judo Zvezo Slovenije odvijal Kata Judo Turnir 5 držav.

Sobota je bila v znamenju priprav in delavnic na temo Judo Kata, kjer je sodelovalo več kot 50 parov iz Švice, Nemčije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije, med katerimi so bili tudi svetovni in evropski prvaki. V nedeljo pa se je v dvorani Judo Kluba Ravne odvilo še tekmovanje, na katerem je, v konkurenci 33 parov, nastopilo tudi 7 Korošcev.

Kate so eden izmed načinov treninga juda in so poleg randorija najpomembnejše orodje za učenje tehnike, razumevanja principov rušenja ravnotežja in ohranjanja tradicije ter vrednot juda

Od Slovencev sta se najbolje odrezali Urška Bernard in Nuša Perovnik, ki sta v Nage-no-kati 3G osvojili zlato odličje. V Katame-no-kati sta Gašper Topolinjak in Robert Mesarič osvojila 4. mesto, Luka Plaznik in Žan Gostenčnik pa sta bila 5. Prav tako 5. sta bila Gašper Topolinjak in Jurij Damijan v Nage-no-kati 3G. Vsi skupaj pa so pripomogli, da je Slovenija v skupni razvrstitvi osvojila pokal za odlično drugo mesto.

Udeleženci so bili navdušeni nad vso športno infrastrukturo na Ravnah in nad gostoljubnostjo domačinov ter vrhunsko organiziranem Judo Kata Turnirju 5 držav, ki bo naslednje leto potekal v Avstriji, so še psoročili iz Judo kluba Ravne na Koroškem.

Iskrene čestitke vsem.

Besedilo: Judo kluba Ravne na Koroškem

5 Country Kata Workshop and Tournament