Search
Close this search box.

Slovenjgraški smučarski klub Racing Team DR7: “Dobri rezultati v skupnem seštevku so za mlado ekipo kazalnik trdega dela čez celotno leto”

Že nekaj let pod okriljem Smučarske šole DR7, s sedežem v Slovenj Gradcu, deluje in se razvija tudi tekmovalna ekipa mladih smučarjev, ki žanje že tudi številne uspehe.

V sezoni 2021/2022 se je tekmovalna ekipa, ki je prej štela tri člane, povečala za osem članov, ki tekmujejo v kategorijah U14 in U16, in enega trenerja. “Veseli smo, da se smučarska tradicija nadaljuje tudi v Slovenj Gradcu,” so ob tem sporočili iz kluba.

Pretekla tekmovalna sezona se je za mlade smučarje zaključila v mesecu maju in juniju z zaključnima prireditvama na državnem, v Kranjski Gori, ter regijskem nivoju, na Rogli, kjer so smučarji tekmovalci prejeli tudi nagrade in priznanja za uvrstitve med deset najboljših v skupnem seštevku. Med njimi so bili tudi člani Racing teama DR7, kjer sta na državnem nivoju prejela priznanja in nagradi Urša Sonjak in Lado Erjavec, oba za uvrstitev na 6. mesto v skupnem seštevku. Na regijski razvrstitvi pa je Lado Erjavec zasedel skupno 3. mesto, Urša Sonjak 4. ter Tjaš Sgerm 7. mesto, z dobrimi uvrstitvami pa so jih dopolnili ostali člani ekipe, to so Naja Pori, Živa Garbus, Tia Garbus, Tim Pangerc in Ožbej Sirk.

Pretekla tekmovalna sezona se je zaradi covida in s tem povezanimi prestavitvami tekem začela decembra z izvedbo Državnega prvenstva za preteklo sezono 2020/2021, kjer je Tim Pangerc osvojil 2. mesto v veleslalomu in postal vice državni prvak v kategoriji U14.

Na letošnjem Državnem prvenstvu 2021/2022, ki je potekalo februarja na Kopah, je Lado Erjavec osvojil 3. mesto v superveleslalomu v kategoriji U14.

Ekipa DR7 je bila prav tako uspešna v tekmovanju za Veliko nagrado Nordica Dobermann, kjer je Lado Erjavec v Črni na Koroškem osvojil 3. mesto v slalomu ter Urša Sonjak na Rogli 1. mesto v superveleslalomu in 3. mesto v slalomu v Kranjski Gori.

Trije člani Racing teama DR7 so si v pretekli sezoni prismučali tudi pravico do nastopa na mednarodni tekmi U14, kjer je Urša Sonjak na mednarodnem tekmovanju za mlade – 47. Pokal Loka osvojila 6. mesto v slalomu, Lado Erjavec in Tjaš Sgerm pa sta se z Mokre Gore v Srbiji vrnila vsak z enim osvojenim 3. mestom.

Dobri rezultati v skupnem seštevku so za mlado ekipo kazalnik trdega dela čez celotno leto, ki poleg dolgotrajnih treningov, ki jih večino opravijo v sosednji Avstriji, pomenijo tudi velik izostanek pri pouku, ki so ga uspešno nadomestili s pridnim in odgovornim odnosom do šole.

Čestitke mladim tekmovalcem in trenerju Tomažu Sonjaku. Ekipi želimo uspešno delo tudi v novi sezoni, ki jo začenjajo z intenzivnim kondicijskim delom ter nadaljujejo s pripravami na ledeniku,” so v sporočilu za javnost zapisali v klubu.

Besedilo: Polona Štumpfl Erjavec

Dogodki

Že nekaj let pod okriljem Smučarske šole DR7, s sedežem v Slovenj Gradcu, deluje in se razvija tudi tekmovalna ekipa mladih smučarjev, ki žanje že tudi številne uspehe.