Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometaši v Evropski ligi

V zadnjih tednih je bilo že kar nekaj namigov, vendar nobene konkretne informacije. Šušljalo se je, da bi Slovenija lahko dobila še eno dodatno mesto v evropskih tekmovanjih, kar je za slovenski rokomet res izjemnega pomena, če se želi vrniti med najboljše lige v Evropi.

Za člani RK Slovenj Gradec je sezona, ki so jo uspešno pripeljali do konca, se na koncu zasidrali na petem mestu, kar je velik uspeh za varovance Ivana Vajdla. Bili so vzponi in padci, s katerimi pa so se bojevniki uspešno spopadli z visoko stopnjo delavnosti in zanosa, ter podpore navijačev in Orlov.

“Za koroški rokomet in Mestno občino Slovenj Gradec je ta uspeh izjemnega pomena, saj bomo lahko predstavljali naše mesto in lepo regijo tudi izven naših meja, hkrati pa navdušili še številne mlade, da se ukvarjajo s športom”, so zapisali iz kluba.

Naj omenimo, da so slovenjgraški belomodri največji uspeh dosegli v sezoni 1999/2000, ko so se uvrstili v polfinale pokala EHF. Prvo tekmo proti Metkoviču so tedaj dobili z 29:26 zmaga in v gosteh izgubili z 24:19, v zelo čudežnih okoliščinah. Takrat so za ježke igrali: Vasilie Cocuz, brata Levc, Doberšek Boštjan, Zoran Jovičič, Nenad Maksič, Aleš Franc, Ivan Simonovič, Miro Mauc, Dani Plešej.

Svojo izjavo o dogodku pa je prvi podal klubski sekretar in legenda slovenjgraškega rokometa, ki ima kar precej izkušenj s tovrstnimi tekmovanju Matjaž Beliš, kateri pravi: »Verjetno sem še bolj navdušen nad uvrstitvijo kot takrat v tistih časih, saj je bila pot do uvrstitve v pokal EHF nekoč lažja kot sedaj. Takrat je bil naš cilj igranje v Evropi vsakoletna praksa, sedaj pa je kvaliteta rokometnih ekip v Sloveniji bolj izenačena. Naš prvotni cilj je bil zgolj zgornja polovica lestvice. Peto mesto v tekmovalni sezoni 2021/2022, sedaj uvrstitev v pokal EHF, naše dobre igre, polna dvorana. Vse to so samo nagrade vsem igralcem, navijačem, posebej pa naj bo to nagrada in zahvala bivšemu predsedniku Samu Lampretu, ki je z ekipo sodelavcev, svojo vizijo in vztrajnostjo pripeljal slovenjgraški rokomet na mesto, ki ga je nekoč že zasedal. Verjel je v ekipo, svoje sodelavce, predvsem pa je verjel, da bo dobro in načrtno delo rodilo sadove. In tako je Evropa zdaj tu. Naj bo to spodbuda za dobro delo tudi naprej novemu vodstvu s predsednikom ⁨Damirjem Budimirjem⁩ na čelu.«

“Ob enem gre zahvala tudi vsem, ki so vsa ta leta verjeli v naš klub, nas podpirali in nam stali ob strani tudi takrat ko ni šlo vse po načrtih. Vselej so bili vzponi in padci, ampak naše načelo je ostajalo enako, graditi v domačem okolju, z domačo ekipo, katera je vsekakor upravičila svoj potencial. Hvala vsem navijačem, ki ste nam v zadnjih letih kljub neprijetnim okoliščinam epidemije ostali zvesti, ter se še glasnejši vrnili nazaj v dvorano. Iskrena hvala vsem večjim sponzorjem, kateri ste od samega začetka verjeli v našo zgodbo in poslanstvo, ter nas ponosno spremljate na naši poti: Bags&more, Office&More, Mestna občina Slovenj Gradec, KO-SI, KOPE, Lajka, Kolektor, ECE-energijaprihodnosti, Telekom Slovenije, Pristar, računovodski servis, Zavarovalnica Triglav, Gradbeništvo Kuster doo, Time Brewery, Zavarovalnica Sava, Reklame Kašnik, NLB – Nova Ljubljanska banka, Hostel Soline Portorož, Nova KBM, ASavtopralnica Slovenj Gradec in RobetaMobil ter seveda hvala vsem mnogim manjšim podpornikom in donatorjem, kateri ste v nas prepoznali trdo delo. Z vašo pomočjo smo vsekakor pustili poseben pečat v času slovenjgraškega športa in nadejamo se, da bo prihodnost koroškega rokometa še dolgo uspešna in rodovitna,” so še zapisali iz kluba.

VIR: Žiga Bulovič, RK Slovenj Gradec

V zadnjih tednih je bilo že kar nekaj namigov, vendar nobene konkretne informacije. Šušljalo se je, da bi Slovenija lahko dobila še eno dodatno mesto v evropskih tekmovanjih, kar je za slovenski rokomet res izjemnega pomena, če se želi vrniti med najboljše lige v Evropi.