Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometaši ubranili naslov prvaka za pokal Mestne občine Slovenj Gradec

V petek, 2. septembra, se je v športni hali Slovenj Gradec odvil tradicionalni rokometni turnir za pokal MO Slovenj Gradec.

Rokometni klub Slovenj Gradec je zmagal obe tekmi in ubranil lanski naslov prvaka. Tekmovali so z RK Maribor Branik in RK Dol TKI Hrastnik.

Aljoša Yankovskyy je po turnirju izjavil: Občutki po obeh zmagah so definitivno zelo prijetni, kar je odraz dobrega dela. Sicer smo na prvi tekmi kljub večjemu vodstvu v prvem polčasu imeli nekaj težav, ampak smo do konca uspeli obdržati koncentracijo in zmagali tekmo. V drugi tekmi, je bil začetek zelo izenačen, nato pa smo v drugem polčasu izkoristili izkušenost ekipe. Treba je izpostaviti drugi polčas, ki je bil bistveno boljši od prvega, garali smo v obrambi in držali koncentracijo v napadu. Imeli smo tudi le nekaj izgubljenih žog,, izpostaviti moram tudi našega kapetana Roka Cvetka, ki je s svojo odlično igro vodil celotno ekipo k zmagi. Naslednji vikend nas čaka že prvi krog, proti RK Krško in definitivno ne smemo nikogar v tej ligi podcenjevati, saj smo že lani videli, da lahko res vsak premaga vsakega. Naša naloga je da nadgradimo svoje sposobnosti s treningov in to prenesemo na igrišče, ter z dobro igro doma obranimo dve točki.

Besedilo: Žiga Bulovič

Dogodki

V petek, 2. septembra, se je v športni hali Slovenj Gradec odvil tradicionalni rokometni turnir za pokal MO Slovenj Gradec.