Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometaši prvo tekmo letos začeli s porazom

V soboto zvečer so bojevniki za mesto miru odigrali prvo ligaško tekmo v letošnjem koledarskem letu. Žal so začeli s porazom in zaradi tega zdrsnili eno mesto na lestvici.

Žal so varovanci Sebastjana Soviča leto 2021 začeli s porazom, na zaostali tekmi 12. kroga so v Prlekiji izgubili s kar 6 goli razlike. Domači rokometaši Ormoža, so tekmo začeli zelo suvereno in do sedme minute naredili manjšo razliko treh zadetkov (4:1). Slovenjgradčani žal proti domačinom nikakor niso našli pravega odgovora in Ormožani so v 14′ vodili že s kar sedmimi goli prednosti (9:2). Do konca prvega polčasa se je bojevnikom uspelo nekoliko približati (26′ = 13:10), a so nato spet popustili dovolili domačim, da povečajo prednost in na premor odidejo s petimi zadetki prednosti. POL – 16:11.

V drugem polčasu se igra slovenjgraških rokometašev ni kaj dosti spremila, v 34′ je bil zaradi strela v glavo vratarja domačih pri izvajanju sedemmetrovke celo izključen levo-roki Filip Banfro, kar je celotno situacijo gostov samo še otežilo. Kljub dobri predstavi vratarjev Koroškega tabora, so ti v 50′ tekme zaostajali s celo 10 goli razlike (26:16), katero so do konca tekme uspeli zmanjšati nazaj na 6. Tekma se je tako končala z rezultatom 28:22 v korist rokometašev Ormoža.

Žal so bojevniki prvo tekmo letos začeli s porazom in zaradi tega zdrsnili eno mesto na lestvici. Trenutno se nahajajo na 5. mestu, v naslednjem rednem krogu tekmovanja pa jih čaka težka tekma, gostovanje pri aktualnem prvaku iz Celja.

FOTO: RK Jeruzalem Ormož : RK Slovenj Gradec 2011 – 28:22 (16:11) 

RK Jeruzalem Ormož: Kosi 7, Kocbek 6, Žuran 5 

RK Slovenj Gradec 2011: Živković; Milenković; Cvetko 4, Bulovič 3 

Besedilo: RK Slovenj Gradec 2011

Dogodki

V soboto zvečer so bojevniki za mesto miru odigrali prvo ligaško tekmo v letošnjem koledarskem letu. Žal so začeli s porazom in zaradi tega zdrsnili eno mesto na lestvici.