Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometaši premagali Mariborčane (FOTO)

Na večer Valentinovega so se bojevniki za mesto miru v 18. krogu 1. NLB lige pomerili z rokometaši Maribora, ki so pod vodstvom trenerja Rokavca dobro namučili modro-bele rokometaše.

Tekmo so bolje pričeli domači, ki so z 3:0 so povedli že v šesti minuti, gostje pa so hitro odgovorili, saj so znali izkoristiti tehnične napake naših rokometašev ter v osmi minuti izenačili izid na 3:3.

V prvem polčasu je potekal zelo tesen boj za vodstvo, obe ekipi sta igrali agresivno v obrambi in kaznovali vsako napako nasprotnika. Čeprav so si domači do polčasa priigrali vodstvo dveh zadetkov (15:13) pa tekme še zdaleč ni bilo konec.


V začetku drugega polčasa so Mariborčani s štirimi hitrimi goli prišli do vodstva 15:17, nato pa je izključitev Ošlaka še dodatno otežila delo modro-belih rokometašev.

20 minut pred koncem po golu Vuka Milenkoviča je bil rezultat ponovno izenačen (18:18) in vse se je začelo znova. Do zadnjih 10 minut tekme ni bilo moč napovedati zmagovalca, nato pa so s pomočjo polne tribune navijačev gostitelji pritisnili na nasprotnika in si pet minut pred koncem znova priigrali vodstvo dveh zadetkov (27:25).

Z odlično igro v končnici so varovanci Sebastjana Soviča uspeli svoje vodstvo še povečati in na koncu slavili z rezultatom 29:25.

S to zmago so si Korošci priborili novi dve točki v letošnjem tekmovanju, v naslednjem krogu pa jih čaka težka tekma v gosteh pri sosedih iz Velenja.

Najboljši strelci tekme:

RK Slovenj Gradec
– Cvetko 8, Pajt 4, Glendza 3

RK Maribor Branik
– Jerenec 7, Sok 6, Velkavrh 4

VIR: RK Slovenj Gradec 2011

Dogodki