Slovenjgraški rokometaši po zmagi v Dobovi še vedno v zgornji polovici prvenstvene lestvice

Rokometaši Dobove so v 10. krogu lige NLB izgubili proti Slovenj Gradcu 2011 z 29:30 (12:16).
rk

Korošci so hitro popravili nedavni spodrsljaj na domači tekmi proti Škofjeločanom in novi dve točki osvojili v Posavju. Po po peti zmagi na osmih tekmah so še vedno v zgornji polovici prvenstvene lestvice, osmoljenci današnje tekme v Dobovi ostajajo v spodnjem delu razpredelnice.

Izbranci gostujočega trenerja Sebastjana Soviča so večji del tekme imeli vse pod nadzorom, a so jim gostitelji v zadnjih petnajstih minutah povsem zadihali za ovratnik in jih vseskozi ogrožali, odločilne poteze pa niso naredili. V 57. minuti so se po golu Marka Sintiča približali na 29:30, v sami končnici pa kljub nekaterim priložnostim niso zabili izenačujočega gola.

V koroški ekipi je bil najbolj učinkovit Nemanja Živković, v posavski pa Dorian Markušić. Oba sta dosegla po devet golov.

Zasedba iz Dobove bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostila trebanjski Trimo.

* Dvorana OŠ, brez gledalcev, sodnika Smolko in Knez.

* Dobova: Bradeško, Markušić 9 (3), Abramović, Dragan, Seferović, Leben, Jezernik 1, Košir 4, Mlakar 2 (2), Šešić 1, Glaser, Raguž 6 (2), Kozolič, Sintič 5, Blaževič, Šibanc 1.
* Slovenj Gradec 2011: Dobaj, Soldo, Orter, Grbelnik 1, Cvetko 6 (1), Bulovič 2, Banfro, Levc 4, Šol 2, Živković 9 (2), Lesjak, Milenković 3, Lampert 1, Štumpfl 2, Ošlak, Jankovski.
* Sedemmetrovke: Dobova 9 (7), Slovenj Gradec 2011 5 (3).
* Izključitve: Dobova 12, Slovenj Gradec 2011 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Preberi še:  Odbojkarji Fužinarja državni prvaki v mali odbojki