Slovenjgraški rokometaši po tekmi 12. kroga:” Pokazali smo, da se lahko borimo in da lahko bijemo en za drugega”

Rokometaši Slovenj Gradca so v 12. krogu lige NLB premagali Maribor Branik s 26:23 (14:15).

Koroška zasedba je po hudem boju na kolena položila mariborsko, šesto zmago v tej sezoni pa je potrdila šele v razburljivi končnici.

Večji del dvoboja je minil v povsem enakovredni predstavi. Izbranci gostujočega trenerja Luke Žvižeja so se v 56. minuti gostiteljem približali na vsega gol zaostanka (23:24). V nadaljevanju so neprestano ogrožali na današnjem dvoboju ne preveč razpoložene domače rokometaše, mir v “koroško hišo” sta prinesla šele zadetka Vida Levca in Žana Šola v zadnji minuti dvoboja.

Tekmo smo na začetku res odprli kontrolirano, nato nam je malo padla koncentracija in smo zato popustili. Med polčasom smo se zbrali, saj smo vedeli, koliko nam pomeni ta zmaga, zato smo tudi začeli v drugem polčasu na polno. Čestital bi fantom, pokazali smo, da se lahko borimo in da lahko bijemo en za drugega,” je po zaključku tekme povedal Nino Komar iz RK Slovenj Gradec.

Izidor Budja iz RK Maribor Branik, pa je izid tekme takole komentiral: “Kaj reči, imeli smo vse na pladnju, a nam je ušlo iz rok. Takšne priložnosti, kot smo jo imeli danes so redke, in vsakič ko je ne izkoristimo, je ena manj. Glave gor in gremo naprej, v naslednjem krogu imamo Krko iz Novega mesta v domači dvorani.

Najboljši igralec tokratne tekme je bil Kristian Eskeričić.

Vir: Žiga Bulovič, RK Slovenj Gradec

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije