Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometaši po hudem boju izgubili proti Celjanom

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 2. krogu lige NLB premagali Slovenj Gradec 2011 z 29:26 (18:12).

VIDEO: Kratka izjava glavnega stratega domače ekipe Sebastjana Soviča

Po tekmi še kratka izjava glavnega stratega domače ekipe Sebastjana Soviča. 🤍💙

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Sobota, 12. september 2020

* Športna dvorana, sodnika: Brecelj in Deržek.
* Slovenj Gradec 2011: Orter, Grobelnik, Cvetko 2 (1), Bulovič 3, Banfro 3, Levc 4, Šol 1, Živković 4 (3), Šiljeg, Lesjak 2, Milenković 2, Štumpfl 1, Ošlak 1, Jankovski 2, Dobaj 1, Soldo.
* Celje Pivovarna Laško: Ivić, Vujović, Cvetko, Mazej, Dragašević, Cokan, Šarac 7, Poteko, Janc, Kodrin 4, Horžen 6, Grebenc 1, Kljun, Leban 2, Novak 7, Načinović 2.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 5 (4), Celje Pivovarna Laško 7 (3).
* Izključitve: Slovenj Gradec 2011 8, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Državni prvaki iz Celja so po gromozanskih težavah dosegli drugo zmago v državnem prvenstvu. Po zanesljivi domači uvodni zmagi nad Slovanom so drugi par točk osvojili po hudem boju na Koroškem, odpor žilavih gostiteljev pa so strli šele v končnici tekme, kar je slab obet pred bližnjo tekmo prenovljene lige prvakov in sredinim uvodnim domačim dvobojem z danskim Aalborgom.

Izbranci gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka so že po petnajstih minutah igre vodili z 9:3, najvišjo prednost pa so si priigrali v 20. (13:6) in 29. minuti (18:11).

Kazalo je, da bodo rutinirano opravili svoje delo, a ni bilo tako. V drugem polčasu so zaigrali zelo neresno, kar so gostitelji izkoristili in se jim najprej približali na štiri gole (14:18), v 44. minuti pa jih tudi ujeli in izenačili na 20:20.

Do 59. minute je bila tekma povsem izenačena (26:26), v končnici tekme pa sta Kristjan Horžen z dvema goloma in Domen Novak z enim zadetkom preprečila blamažo celjske ekipe v Slovenj Gradcu.

V gostujoči ekipi sta bila najbolj učinkovita Josip Šarac in Domen Novak s sedmi goli, v domači pa sta Vid Levc in Nemanja Živković dosegla po štiri gole.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Urbanscape Loko, zasedba iz Slovenj Gradca pa bo gostovala v Velenju. Obe tekmi bosta v soboto, 19. septembra.

Izjave po tekmi

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011: “Prvi občutki po tekmi so zelo mešani. Vedel sem, da smo dobro pripravljeni, mogoče tudi Celje Pivovarna Laško ni bila kompletna, obenem pa imamo mi nekaj težav s poškodbami. Čestitam tekmecem za zmago. Mislim, da smo imeli priložnost, da jih presenetimo.”

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:V drugem polčasu nam je igra razpadala, sploh menjave na začetku niso bile posrečene. Nismo realizirali kar nekaj sedemmetrovk in imamo tudi nekaj težav s poškodovanimi igralci. Na koncu smo sami dovolili, da se Slovenj Gradec vrne nazaj v igro. Vedeli smo, da bo težka tekma, čeprav prvi polčas ni nakazoval na to. Vedeli smo, da znajo domači spreobrnit situacijo v drugem polčasu, kar se je tudi zgodilo. Kljub temu, da smo bili že v čisto izgubljenem položaju, smo se uspeli dvigniti in premagati tekmeca.”

Dogodki

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 2. krogu lige NLB premagali Slovenj Gradec 2011 z 29:26 (18:12).