Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometaši novo sezono začeli z zmago v Novem mestu

Rokometaši Slovenj Gradca 2011 so v uvodnem krogu lige NLB premagali Krko s 27:23 (16:15).

* Dvorana Marof, sodnika: Žitnik, Majer.
* Krka: Pavlin, Bevec 3, Avsec 1, Filipović, Majstorović, Avsec 7, Hvastija, Irman 4, Jakše 2, Rajh 1, Klemenčič 1, Rašo, Batagelj, Brajer, Radović, Kukman 4 (1).
Slovenj Gradec 2011: Orter, Grobelnik 1, Cvetko 8 (6), Bulovič, Banfro 3, Levc 2, Šol 2, Živković 2, Lesjak 1, Milenković 1, Lampret, Štumpfl 2, Ošlak 1, Yankovskyy 4, Dobaj, Soldo.
* Sedemmetrovke: Krka 1 (1), Slovenj Gradec 2011 7 (6).
* Izključitve: Krka 6, Slovenj Gradec 2011 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Rokometaši Slovenj Gradca 2011 so novo sezono lige NLB začeli z zmago v Novem mestu. Do dveh točk so prišli v zadnjih petnajstih minutah, ko so s čvrsto obrambo naredili delni izid 5:0 in od zaostanka dveh zadetkov prišli do vodstva 23:20.

Novomeščani so bili do tedaj veliko boljši tekmec. V prvem polčasu so imeli štiri zadetke prednosti (10:6), na odmor so odšli z rezultatom 16:15, sredi drugega polčasa pa so še vedno trdno držali vajeti igre v svojih rokah.

Pri rezultatu 20:18 pa se je stvar povsem obrnila. Gostitelji so zaigrali bolj trdo obrambo, domači so zapravili par napadov v nizu, tako da je Slovenj Gradec 2011 dva zadetka od teh petih dosegel na prazen gol in v nekaj minutah prišel do prvega vodstva na tekmi (21:20).

V zadnjih petnajstih minutah so gostje naredili delni rezultat 9:1; najvišjo prednost so imeli dobri dve minuti pred koncem pri izidu 27:21. Novomeščani so tako drugi polčas izgubili 7:12.

VIDEO: Kratka izjava Gašperja Dobaja, ki se je razigral v drugem polčasu in s svojimi neverjetnimi obrambami pripomogel ekipi do zmage v gosteh

Gašper Dobaj po zmagi nad Krko v 1. krogu

Kratka izjava Gašperja Dobaja, ki se je razigral v drugem polčasu in ss svojimi neverjetnimi obrambami pripomogel ekipi do zmage v gosteh 💪🏻!#rkslovenjgradec2011 #večkot60let #65let #prvaliga #bojevnikizamestomiru

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Sobota, 05. september 2020

Za Krko je Jaka Avsec dosegel sedem zadetkov, na drugi strani pa je bil z osmimi najboljši Rok Cvetko.

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, slovenjgraška pa bo gostila Celje Pivovarno Laško. Obe tekmi bosta v soboto, 12. septembra.

Izjave po tekmi

Roman Zarabec, trener Krke: Najprej čestitam Slovenj Gradcu za zmago. Menim, da smo premagali sami sebe. Pripravljalne tekme so prikazale povsem drug obraz. Imamo nekaj nosilcev igre, ostalo so mladi fantje, ki se šele dokazujejo. Imeli smo neovirane strele, ki pa jih nismo uresničili, kar je botrovalo temu, da nas je Slovenj Gradec ujel. Enostavno to ni bil naš dan, vseeno pa še naprej zaupam mladim. Gremo naprej, čaka nas Škofja Loka in tja gremo zmagat.”

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011: “Krka je bila neugodna kot že lansko sezono. To smo vedeli, imeli pa smo srečo, saj imamo širok kader in smo ogromno rotirali. Zavedali smo se, da v kolikor bo zadnjih deset minut tekma izenačena, da je to voda na naš mlin, kar nam je tudi uspelo. Krka je več ali manj igrala z isto postavo in videlo se je, da so bili proti koncu igralci kar utrujeni. Čestitam fantom za zmago, saj so prikazali vrhunsko predstavo, pravi pristop.”

Dogodki

Rokometaši Slovenj Gradca 2011 so v uvodnem krogu lige NLB premagali Krko s 27:23 (16:15).