Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometaši na krilih navijačev do pomembne zmage

V petek zvečer sta se v 25. krogu 1.B SRL pomerila domači Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 in Rokometno društvo Herz Šmartno.

VIDEO: Studio s predsednikom in trenerjem pred tekmo

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Petek, 10. maj 2019

Domači so pred nabito polnimi tribunami začeli zelo suvereno, ter si v uvodnih minutah srečanja priigrali prednost treh zadetkov (6:3). Do polovice prvega polčasa se je razlika v korist domačih še malenkost povečala, tik pred odmorom pa se je začel strelski post Slovenjgradčanov. Gostje so v naletu zabili kar štiri krat zapored in na polčas odšli s prednostjo 15:18.

VIDEO: Vzdušje na tribunah

Tako to zgleda “od zgoraj” 👏💙

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Sobota, 11. maj 2019

Oboji so na drugi polčas prišli osredotočeni na zmago. Do konca srečanja smo lahko spremljali napet in zelo izenačen dvoboj. Ekipi sta si nekaj krat izmenjali vodstvo, na koncu pa so se pred domačimi navijači, ki so se zbrali v rekordnem številu, izkazali rokometaši Slovenj Gradca ter zmagali z rezultatom 35:31.

Pri domačih je največ zadetkov prispeval desno krilni Kenan Pajt, na srečanju je zadel kar 12 krat. 9 zadetkov je prispeval tudi Franci Poklič, 5 krat pa je zadel prvi levi zunanji Žan Šol.
V vratih domačinov se je v ključnih trenutkih izkazal tudi Valentino Soldo, ki je v drugem polčasu zamenjal Domna Ošlovnika.

VIDEO: Izjava trenerja Sebastjana Soviča

Izjava trenerja po odigranem 25. krogu tekmovanja

Kratka izjava trenerja Sebastjana Soviča, po zmagi na zadnji domači tekmi v sezoni. Še enkrat vsem fantom čestitke !🤾‍♀️👏

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Sobota, 11. maj 2019

Za varovance Sebastjana Soviča je bila ta zmaga pomembna v boju za naslov prvaka. Slovenjgradčani tako tekmo pred koncem držijo vrh lestvice s točko prednosti pred Izolani, na zadnji tekmi pa se bodo v gosteh pomerili proti ekipi Rudarja iz Trbovelj.

Besedilo: Žiga Bulovič

Dogodki