Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometaši do točke v Dobovi

Rokometaši Dobove in Slovenj Gradca 2011 so se v 15. krogu lige NLB razšli z neodločenim izidom 32:32 (15:13).

Rokometaši iz Posavja so v prvem delu sezone prikazali sijajne predstave in so z osmimi zmagami in šestimi porazi v zgornji polovici lestvice, česar pred začetkom sezone nihče ni pričakoval. Na današnji tekmi se jim je malce zalomilo, v obračunu proti bojevitim Korošcem so osvojili vsega točko, izenačujoči gol pa je v zadnji minuti dosegel Luka Florjančič.

Večji del prvega in v začetku drugega polčasa so bili v rezultatski prednosti gostitelji, a tekmeci so jim neprestano dihali za ovratnik. V drugem polčasu so že zaostajali za štiri gole (14:18), nato pa zaigrali naravnost sijajno in povedli s 23:22.

Izbranci gostujočega trenerja Sebastjana Soviča so v končnici imeli že dva gola prednosti (29:27), gostitelji pa so jih z velikimi napori vendarle ujeli in izenačili na 32:32. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Dorian Markušić, v gostujoči Rok Cvetko, oba sta dosegla po sedem golov.

Dobova: Budalić, Leben, Bradeško 2, Dular, Markušić 7 (2), Jezernik 4, Humek, Bura 3, Jazbec, Lončar 3, Krnc 1, Kunst 4, Florjančič 4, Sintič 4. Slovenj Gradec: Gribelnik 1, Cvetko 7, Glendža 6, Bulović 4, Banfro 1, An. Jankovski, Pajt 1, Kresnik, Lesjak, Milenković 4, Lampret, Štumpfl 3, Ošlak 5, Šiljeg, Ošlovnik, Soldo.

Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu v petek, 28. januarja 2020, gostila Urbanscape Loko, ekipa iz Dobove pa bo dan kasneje gostovala v Trebnjem.

Dogodki