Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometaši boljši od Trima Trebnje

Rokometaši Slovenj Gradca so v 17. krogu lige NLB doma premagali Trimo iz Trebnjega s 30:29 (15:16).

V dramatičnem razpletu na Koroškem so udarec v boju za naslov gostom iz Trebnjega zadali domači rokometaši Slovenj Gradca. Ti so tako po remiju sredi novembra proti Velenjčanom zdaj vzeli skalp varovancem Uroša Zormana. Ti sicer tudi po drugem porazu v sezoni ostajajo na vrhu lestvice z 29 točkami, a imajo Celjani zvečer proti Riko Ribnici priložnost, da se na lestvici točkovno izenačijo s Trimom. Slovenjgradčani so se s sedmo zmago v sezoni utrdili na osmem mestu lestvice.

Korošci so dobro začeli dvoboj, nato pa se je zdelo, da Trimo prevzema nadzor nad dogajanjem na parketu, potem ko so prvič na tekmi povedli za dva gola (10:8). Toda domači so na krilih glasne spodbude s tribun vseskozi ohranjali stik in na polčas odšli z le golom zaostanka.

V drugem pa so po nekaj obrambah Tilna Lebna domači večino časa vodili, med 38. in 45. minuto pa zagospodarili na igrišču in povedli za štiri gole (24:20). To je Zormana prisililo v minuto odmora, a se do same končnice razmerje moči ni pretirano spremenilo. Domači so ohranjali dva gola naskoka in zdržali tudi v končnici.

Pri domačih sta po sedem golov dosegla Vid Levc in Uroš Štumpfl, pri gostih je bil s šestimi najboljši strelec Vid Miklavec. Pri Trimu je manjkal prispevek vratarjev, vsi trije, Alen Skledar, Aljoša Čudić in Tin Herceg, so skupaj zbrali štiri obrambe, Leben pri domačih pa 11.

Slovenjgradčani bodo v naslednjem krogu prihodnjo soboto gostovali pri Svišu Ivančni Gorici, Trebanjce pa isti dan čaka domača tekma proti Krki.

* Športna dvorana, gledalcev 805, sodnika: Teršek in Žibret.
* Slovenj Gradec: Leben, Marković, Smolnikar, Cvetko 4 (1), Milenković 2, Štaleker, Karlaš 1, Levc 7 (3), Šol, Kotar 2, Svečko 2, Pandev 1, Saleznik, Lampret 3, Štumpfl 7, Jankovskij 1.
* Trimo Trebnje: Skledar, Čudić, Herceg, Slatinek Jovičič 3, Višček 2, Bulzamini, Didovič, Jurečič 4 (4), Kotar 1, Udovič, Miklavec 6 (1), Grmšek 4, Grbić 2, Nešić 5, Krešić, Ćorsović 2.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 5 (4), Trimo Trebnje 6 (5).
* Izključitve: Slovenj Gradec 8, Trimo Trebnje 6 minut.
* Rdeči kartoni: 

Vir: STA

Dogodki

Rokometaši Slovenj Gradca so v 17. krogu lige NLB doma premagali Trimo iz Trebnjega s 30:29 (15:16).