Search
Close this search box.

Slovenjgraški judoisti osvojili šesto mesto v prvi slovenski judo ligi

V soboto je v Mariboru potekala 1. slovenska judo liga 2020. Za naslov najboljšega v državi se je pomerilo šest ekip, sodelovali so tudi koroški judoisti.

Zmagovalec 1. slovenske judo lige je judo klub Bežigrad s štirimi zmagami in osmimi točkami. Uspelo jim je ubraniti naslov državnih prvakov iz leta 2019, je zapisano na spletni strani Judo zveze Slovenije. Drugo mesto je osvojil judo klub Impol s sedmimi točkami in tremi zmagami. Bronasto kolajno so si priborili judoisti judo kluba Z’dežele Sankaku s šestimi točkami in tremi zmagami. Na četrtem mestu je končal TVD Partizan Ljutomer z dvema zmagama in štirimi točkami. Mesto nižje, prav tako s štirimi točkami, so končali judoisti judo kluba Branik Maribor, vendar so si priborili eno borbeno točko manj kot četrto uvrščeni TVD Partizan Ljutomer. Na šestem mestu so z eno točko in brez zmag končali judoisti judo kluba Acron Slovenj Gradec. “Kljub srčnim borbam tako mladih kot tudi izkušenih borcev, smo naredili preveč napak in tekmovanje končali z enim neodločenim izidom in štirimi porazi ter pristali na zadnjem, šestem mestu,” so ob tem dodali koroški judoisti.

Končni rezultati 1. slovenske judo lige 2020:

1. JK Bežigrad

2. JK Impol

3. JK Z’dežele Sankaku

4. TVD Partizan Ljutomer

5. JK Branik Maribor

6. JK Acron Slovenj Gradec

Tokrat so v Judo klubu Acron dali priložnost predvsem mlajšim tekmovalcem. Krstne nastope v članski konkurenci so tako zabeležili Žak Šuler, Miha Kamenik, Vid Kavnik, Žiga Verčkovnik in Nejc Hodnik. Nastopili so še Vinko Prevolšek, Žan Boženk, Žan Kaizer, Nace Pečnik in Aljaž Gostenčnik.

Rezultati dvobojev:

  • JK ACRON SLOVENJ GRADEC 2:5 TVD PART. LJUTOMER (Zmagi: Vinko Prevolšek, Vid Kavnik)
  • JK BRANIK 4:3 JK ACRON SLOVENJ GRADEC (Zmage: Vinko Prevolšek, Žan Boženk, Nejc Hodnik)
  • JK ACRON SLOVENJ GRADEC 3:4 JK Z’DEŽELE SANKAKU (Zmage: Vinko Prevolšek, Aljaž Gostenčnik, Vid Kavnik)
  • JK ACRON SLOVENJ GRADEC 3:3 JK IMPOL (Zmage: Vinko Prevolšek, Nejc Hodnik, Aljaž Gostenčnik)
  • JK BEŽIGRAD 6:1 JK ACRON SLOVENJ GRADEC (Zmaga: Aljaž Gostenčnik)

Tekmovanje je potekalo ob strogih varnostnih ukrepih in priporočilih NIJZ.

VIR: Judo zveza Slovenije, Judo Koroška

Dogodki

V soboto je v Mariboru potekala 1. slovenska judo liga 2020. Za naslov najboljšega v državi se je pomerilo šest ekip, sodelovali so tudi koroški judoisti.