Search
Close this search box.

Slovenjgraški judoisti do sedmih odličij na tekmovanju “Duplek 2019”

V soboto, 5. 10. 2019, so se koroški judoisti udeležili tekmovanja za 19. mednarodni pokal Občine Duplek in 2. memorial Milana Danka, ki je potekalo v športni dvorani Škofijske gimnazije v Mariboru.

Na turnirju je sodelovalo 174 tekmovalcev iz 36 klubov, in sicer iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, v starostni kategoriji U12, U14 in U18. Hkrati je potekalo tekmovanje v starostni kategoriji U10, kjer so bili tekmovalci uvrščeni v skupine po približno isti teži. Vse starostne kategorije so se štele za končno skupno uvrstitev na tekmovanju. Tokrat so bili skupno nepremagljivi judoisti iz Dupleka.

Člani Judo kluba Acron Slovenj Gradec pa so se prav tako odrezali več kot odlično, saj so na tekmovanju osvojili kar 7 medalj, njihova članica Ines pa je bila proglašena tudi za najboljšo kadetinjo turnirja.

Zlati odliči sta osvojili:

  • Tina Kovač, do 57 kg
  • Ines Hribernik, do 63 kg

Srebrne medalje so osvojili:

  • Nace Pečnik, do 66 kg
  • Nace Herkovič, do 73 kg
  • Jurij Damijan, nad 90 kg
  • Tamara Kovač, nad 70 kg.

Bron si je priboril:

  • Andraž Kac, do 73 kg

Neža Pečoler je bila 4., Gašper Topolinjak in Klara Brodej sta bila 5., Vid Kavnik 7.

Tekmovanja za 2. memorial Milana Danka se je udeležilo 81 kadetov in kadetinj, na njem pa sta si po odločitvi sodnikov nagrado za najboljšega kadeta in kadetinjo priborila v kategoriji do 60 kg kadet Gašper Šinič JK Bežigrad in v kategoriji do 63 kg kadetinja Ines Hribernik JK Acron Slovenj Gradec.

»Ta turnir je bil zadnja generalka pred najmočnejšim domačim turnirjem, “Zavarovalnica Sava” Koroška Open 2019,« so še sporočili iz Judo kluba Acron Slovenj Gradec.

Vir: JK Acron Slovenj Gradec, Judo zveza Slovenije

Dogodki