Search
Close this search box.

Slovenjgraški Ježki ostajajo v igri

Rokometaši Slovenj Gradca so v sredo, 5. aprila, osvojili veliko točko proti močni ekipi Maribor Branika. Podpirali so jih številni navijači, kar slovenjgraškim Ježkom, kot se ljubkovalno imenujejo, veliko pomeni. Zelo napeto in dramatično srečanje v polni Športni dvorani Slovenj Gradec se je končalo z 28 : 28.

Ježki, ki krvavo potrebujejo točke v boju za obstanek v družbi najboljših slovenskih ekip, so srečanje začeli zelo nervozno. Izkušeni gostje so to izkoristili in v 15. minuti povedli z 8 : 2. Nadaljevanje je bilo za domače nekoliko boljše, tako da so do konca polčasa zaostanek uspeli prepoloviti, na 13 : 16.

V drugem delu so domači vztrajno lovili vodilno ekipo lige za obstanek in jo v 45. minuti tudi ulovili na 22. Dvorana je bila na nogah in na krilih navijačev so Slovenjgradčani nadaljevali z odlično igro ter povedli z 27 : 25.

Gostje se niso predali, z nizom 3 : 0 jim je uspelo celo povesti. Po izenačenju ježkov pa izjemno dramatična zadnja minuta ni prinesla zmagovalca in ekipi sta si razdelili vsaka po točko.

Najboljši strelec v domači vrsti je bil Rok Cvetko z osmimi zadetki, sedem jih je dodal Andris Celminš.

Po tekmi so v skupnem prostoru številni navijači še dolgo debatirali o sodniških odločitvah in vse možnih scenarijih, če bi bilo drugače.

Upravni odbor kluba se je odločil, da ne gre iskati vzrokov pri sodnikih, saj menijo, da je slab dan posameznika čisto človeški in se zaradi ene slabe tekme ne kaže razburjati. Želijo pa opozoriti predvsem na pravila, ki so zapisana in bi morala biti upoštevana dosledno.

Rokometaši gredo dalje, naprej, v poštene dvoboje in če bo to dovolj za obstanek v ligi bodo veseli, v nasprotnem pa obljubljajo, da se bodo že kmalu vrnili še boljši.

Dogodki