Search
Close this search box.

Slovenjgraški ‘bojevniki’ v gosteh boljši od mariborskega Branika (FOTO in VIDEO)

V soboto, 19. 10. 2019, so v mariborski Dvorani Tabor v 7. krogu 1. NLB lige rokometaši Slovenj Gradca ugnali domačine, Rokometni klub Maribor Branik.

Varovanci Sebastjana Soviča so si že v sedmi minuti priigrali visoko prednost štirih golov (2:6). Za gostitelje v tem trenutku še nič ni bilo izgubljeno, strnili so svoje vrste v obrambi in se do 17 minute uspeli povsem priključiti gostom, rezultat je bil zopet izenačen (7:7). Do konca prvega polčasa so vijolični držali ritem in se na odmor podali z golom prednosti (POL 15:14).

VIDEO: Zadnji izdihljaji zmage RK Slovenj Gradec 2011 v Mariboru:

Zmaga v MB.

[ZADNJA VEST]Naši ⚪🔵 na čelu s trenerjem Sebastjana Soviča so sredi Maribora premagali igralce RK Maribor Branik. Odlična borba #vsizaenegaedenzavse. 💪💙Varno pot dom vsem fantom in Navijači. #bojevnikizamestomiru #65let

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Sobota, 19. oktober 2019

V drugem delu igre so prvi zadeli belo-modri in vse bolj vršili pritisk na domačo obrambo, Mariborčani pa se niso dali ter 20 minut pred koncem zopet izenačili rezultat in vse se je začelo znova. V napeti končnici smo lahko spremljali odlično igro v obrambi in hitre protinapade z obeh strani, na koncu pa je tehtnico v korist Slovenj Gradca prevesila defenzivnost bojevnikov in odlična predstava vratarja Ošlovnika. V fazi obrambe se je izredno izkazal mladi povratnik v ekipo Filip Banfro, strelsko pa je bil tokrat neustavljiv Rok Cvetko, ki je nasprotnikovo mrežo zatresel kar 12-krat. Končni rezultat 29:31.

RK Slovenj Gradec 2011 se je s to zmago zavihtel na 9. mesto lestvice in pokazal, da je na dobri poti da doseže zadane cilje, do katerih bodo rokometaši prišli le s trdim delom in predanostjo.

RK Slovenj Gradec 2011 se je s to zmago zavihtel na 9. mesto lestvice 1. slovenske rokometne lige NLB.

V prihodnjem krogu jih doma čaka težka tekma proti svojim rokometnim sosedom, Gorenju iz Velenja, ki je trenutno uvrščeno na 5. mesto s 6 točkami.

RK MARIBOR BRANIK – RK SLOVENJ GRADEC 2011 29:31 (15:14)

RK SLOVENJ GRADEC 2011
– Rok Cvetko 12, Aleksandar Glendza 5, Kenan Pajt 4

RK MARIBOR BRANIK
– Špelič 7, Sok 7, Velkavrh 5

Besedilo: RK Slovenj Gradec 2011

Dogodki

V soboto, 19. 10. 2019, so v mariborski Dvorani Tabor v 7. krogu 1. NLB lige rokometaši Slovenj Gradca ugnali domačine, Rokometni klub Maribor Branik.