Search
Close this search box.

Slovenjgraške rokometaše premagal Jeruzalem

Rokometaši ormoškega Jeruzalema so v 15. krogu lige NLB v gosteh premagali Slovenj Gradec s 27:25 (13:12).

Obračun na Koroškem se je končal z zmago Ormožanov, ki so po deveti zmagi zadržali visoko četrto mesto, pred najbližjima zasledovalcema iz Novega mesta in Ribnice pa imajo dve točki prednosti.

Tekmo so bolje odprli Prleki. V uvodnih petnajstih minutah so povsem nadigrali domače rokometaše in si priigrali pet golov prednosti (9:4), a izbranci domačega trenerja Nenada Maksića se niso predali. Strnili so svoje vrste in se na veliki odmor odpravili z najmanjšim možnim zaostankom (12:13).

V drugi polovici tekme se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča. Domači rokometaši so si hitro priigrali dva gola prednosti (16:14), ki pa so jo gosti hitro nevtralizirali in izenačili na 16:16, nato pa povsem zagospodarili na igrišču.

V 52. minuti so povedli za tri gole (24:21) in kazalo je na njihovo zmago. A Korošci niso bili tega mnenja, Oleksij Jankovskij je v 57. minuti izenačil na 25:25, prelomni trenutki dvoboja pa so minili v znamenju Ormožanov. Po golih Martina Hebarja in Tadeja Skoka so osvojili zlata vredni točki v rokometno vročem Slovenj Gradcu.

Prvo ime dvoboja je bil gostujoči vratar Filip Ranfl, ki je ubranil kar 15 strelov, Martin Hebar in Tadej Sok pa sta dosegla po šest golov. Pri domačih rokometaših je bil najbolj učinkovit Jankovskij z osmimi zadetki.

Ekipa iz Slovenj Gradca se bo v prihodnjem krogu v gosteh pomerila s Škofljico. Ormoška zasedba bo tekmo 16. kroga proti Krki igrala šele 28. februarja, pred tem bo v okviru 17. kroga 24. februarja gostovala v Škofji Loki.

* Športna dvorana, gledalcev 630, sodnika: Backović in Palčković.
* Slovenj Gradec: Leben, Marković, Smolnikar, Cvetko 4, Milenković 1, Lampret 1, Čolović, Levc 2, Šol, Kotar 3 (1), Svečko 2, Lesjak, Pandev 1, Saleznik, Štumpfl 3 (1), Jankovskij 8.
* Jeruzalem Ormož: Ranfl, Balent, Zemljič, M. Hebar 6, Munda 3, Sok 6 (3), Vincek, G. Hebar 2, Šulek, Blagotinšek 2, Pungartnik 5, Krabonja, Kolmančič 1, Jerenec 2.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 4 (2), Jeruzalem Ormož 3 (3).
* Izključitve: Slovenj Gradec 16, Jeruzalem Ormož 12 minut.
* Rdeči karton: Svečko (56.).

Vir: STA

Dogodki

Rokometaši ormoškega Jeruzalema so v 15. krogu lige NLB v gosteh premagali Slovenj Gradec s 27:25 (13:12).