Search
Close this search box.

Slovenjgraške judoistke danes do treh bronastih medalj (FOTO)

V Slovenj Gradcu je bil danes prvi tekmovalni dan največjega tradicionalnega športnega dogodka na Koroškem – 14. mednarodni turnir v judu »Zavarovalnica Sava Koroška open 2019.

V Športni dvorani v Slovenj Gradcu se je zbralo preko 600 mladih judoistov in judoistk iz 24 azijskih in evropskih držav. Turnir je v zadnjih letih postal eden najmočnejših tovrstnih turnirjev v tem delu Evrope, ki se ga vsakoletno udeležujejo tudi najboljši judoisti in judoistke, dobitniki evropskih in svetovnih odličij. Danes so na blazine stopili judoisti v starostni kategoriji U18. Jutri pa bodo nastopili v starostni kategoriji U16, popoldan bo sledilo še ekipno tekmovanje za pokal Turpal – Ali Kadyrov.

Na turnirju se je predstavilo kar nekaj domačih judoistov. Judoistke Judo kluba Acron Slovenj Gradec so bile danes zelo uspešne. V kategoriji -57 kadetinje je Tina Kovač dobila bronasto medaljo, Ines Hribernik si je prislužila bron v kategoriji -63 kadetinje, Tamara Kovač pa je prav tako zasedla tretje mesto na stopničkah v kategoriji +70 kadetinje.

V Športni dvorani v Slovenj Gradcu se je zbralo preko 600 mladih judoistov in judoistk.

FOTOUTRINKI DANAŠNJEGA TURNIRJA:

Dogodki