Search
Close this search box.

Slovenjgraške atletinje v Slovenski Bistrici do štirih odličij

Atleti in atletinje Atletskega kluba Slovenj Gradec so včeraj nastopili na prvi tekmi Atletske lige Telekom Slovenije 2020 v Slovenski Bistrici.

Atletsko društvo Slovenska Bistrica je organiziralo atletski miting, ki potekal nekoliko drugače kot v preteklih letih.  Tekmovanje je bilo namenjeno samo slovenskim atletom v atletinjam, udeležili pa so se ga tudi člani Atletskega kluba Slovenj Gradec, ki tudi tokrat niso razočarali.

Iz atletskega kluba so sporočili rezultate. V izjemni konkurenci je Maja Pogorevc na stopničkah stala kar dvakrat. V teku na 100 m je s časom 12. 18 s zasedla drugo mesto, v teku na 300 m pa je bila tretja s časom 38, 29 s.

Na drugi in tretji stopnički sta stali tudi Zala Katarina Hovnik in Vita Vovk za odlična rezultata v teku na 200 m.

Zala Sekavčnik se je v teku na 800 m uvrstila na četrto mesto, Jaka Pogorevc je bil v isti disciplini med člani šesti.

Ivana Simonovič je bila s preskočenimi 5, 42 m peta v skoku v daljino.
Lana Verhovnik, ki se je iz metov podala v šprinte, je bila v teku na 200 m šesta (27. 26 s) v teku na 100 m pa s 13. 35 s štirinajsta. Urban Prošt je bil z odličnim tekom 37, 41 s na 300 m devetnajsti.

Miting bo štel za Atletsko ligo Telekom Slovenije 2020 in je bil prvi v seriji šestih tekmovanj, ki bodo štela za skupni seštevek (ob Bistrici še mitingi v Mariboru, Ljubljani in Novem mestu ter Finale atletskega pokala Slovenije za člane in državno prvenstvo za člane).

VIR: Atletski klub Slovenj Gradec, moreltv

Dogodki