Search
Close this search box.

Slovenjgradčani ostali brez želene točke, vendar zbrali lepo vsoto za malega Krisa (VIDEO)

V Slovenj Gradcu so bojevniki danes, 28. 9. 2019, odigrali četrto tekmo 1. NLB Lige z ekipo z MRD Dobova in kljub bučni podpori s tribun ostali brez želene točke. So pa bili na koncu kljub vsemu zadovoljni, saj so z dobrodelno gesto pomagali malemu Krisu.  

Člani RK Slovenj Gradec 2011 so na domačem parketu klonili z rezultatom 35:40 v korist gostov. Nocojšnja tekma pa kljub vsemu ni bila navadna tekma, saj so se Slovenjgradčani že pred dnevi odločili, da bodo izkupiček od prodaje vstopnic podarili družini 19-mesečnega Krisa iz Kopra, ki bije bitko za življenje.

VIDEO: Izjava domačega trenerja po odigranem 4. krogu tekmovanja

Izjava domačega trenerja po odigranem 4. krogu tekmovanja

Kratka izjava Sebastjana Soviča po odigranem 4. krogu 1. NLB Lige z Dobovo. Bojevniki so na domačem parketu nocoj klonili z rezultatom 35:40 v korist gostov, čestitke MRD Dobova za prikazano igro. Fantje odpočite se, v ponedeljek začnemo znova! 💪 ⚪🔵#rkslovenjgradec2011 #večkot60let #65let #rokomet #radimamrokomet #handball #fairplay #teamspirit #vsizaenegaedenzavse

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Sobota, 28. september 2019

Naj spomnimo, da se je 19-mesečni Kris iz Kopra rodil z redko genetsko boleznijo, spinalno mišično atrofijo tipa 1 (SMN 1). Gre za bolezen, zaradi katere telo ne proizvaja potrebne beljakovine, posledica tega pa je odmiranje mišic, navajajo na spletni strani 24 ur, kjer so med drugim objavili zgodbo o malem Krisu in njegovi družini, ki se je v teh dneh preko medijev obrnila po pomoč tudi na slovensko javnost. Med drugim so nocoj družini na pomoč priskočili tudi Slovenjgraški rokometaši, ki bodo z zbranimi sredstvi prispevali k nakupu zdravila, ki bi lahko povsem pozdravilo njegovo bolezen in mu omogočilo normalno življenje, vendar stane 2,3 milijona evra, starša malega Krisa pa sama tega zneska ne bi zmogla poravnati.

»Hvala vsem, ki ste se nocoj udeležili tekme in s tem prispevali za zdravilo malemu Krisu. Skupaj smo danes od vstopnic zbrali 1.714 €, k temu znesku pa so še dodatno prispevali celotna gostujoča ekipa Dobove, g. delegat ter oba sodnika. Hvala vsem. Skupaj smo močnejši,« so po končani tekmi zapisali na Facebook strani RK Slovenj Gradec 2011.

Iskrene čestitke za borbenost in dobrodelno gesto.

Dogodki