Search
Close this search box.

Slovenjgradčani na obračun s Celjani z lepo popotnico domače zmage

Derbi 11. kroga 1.B DRL med ekipama Slovenj Gradca in Krškega se je odvil po željah Korošcev, ki so dosegli še deveto letošnjo zmago. V prvem polčasu sta ekipi uprizorili izenačeno predstavo, nobena ekipa ni povedla za več kot dva zadetka, polčas pa se je končal z rezultatom 11:10 za domačo ekipo.

Na začetku drugega dela so ježki dosegli tri zaporedne zadetke, sledila je serija štirih zadetkov Krčanov, ki so v 39. minuti povedli z zadetkom prednosti, kar je bilo tudi njihovo zadnje vodstvo na obračunu. Z dvema nadaljnjima zadetkoma je slovenjgraška ekipa takoj po minuti odmora prešla v vodstvo, ki ga do konca dvoboja ni več izpustila iz rok.

Domačo publiko je ponovno navduševal Rok Cvetko, ki je dosegel 10 zadetkov, s skupno 70-imi pa je četrti najboljši strelec lige. Štiri zadetke je h končnemu rezultatu 29:26 prispeval še Žiga Lesjak.

Po domači zmagi in porazu prvouvrščenega Slovana v Izoli Slovenjgradčani ponovno prevzemajo vodilno mesto, v prihodnjem krogu bodo gostovali pri šestouvrščeni ekipi Šmartnega.

Že v sredo pa jih čaka obračun šestnajstine finala proti najuspešnejši slovenski rokometni ekipi, RK Celje Pivovarna Laško. Obračun bo na sporedu ob 19. uri v športni hali Slovenj Gradec.