Search
Close this search box.

Slovenjegraški bojevniki na krilih domačih navijačev do pomembne zmage (VIDEO in FOTO)

V petek, 31. januarja sta se na prvi tekmi letošnjega koledarskega leta v 16. krogu 1. NLB lige pomerila RK Slovenj Gradec 2011 in RD Urbanscape Loka.

VIDEO: Zaključek tekme v polni dvorani in … zmaga!

Zaključek tekme v polni dvorani … ZMAGA! 💪Skupaj 👉 SG Orli gremo do konca. 💙#bojevnikizamestomiru #65let #vsizaenegaedwnzavse

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Petek, 31. januar 2020

Za Korošce je po dolgem času spet zaigral Borut Ošlak, ki je s Slovenj Gradcem podpisal sodelovanje v začetku Januarja in bo ob boku Roka Cvetka igral vlogo organizatorja igre modro-belih.

Domači so tekmo začeli dobro, že v 5 minuti so si priigrali vodstvo dveh zadetkov (3:1) in obetal se nam je zanimiv dvoboj dveh mladih ekip. V 15 minuti je gostom uspelo izenačiti na 7:7 in nato rezultat celo obrniti v svojo korist. Do konca polčasa so Škofjeločani nadzirali tempo igre, ves čas so bili v prednosti enega do treh zadetkov ter se na polčas podali z minimalno prednostjo gola razlike (13:14).

VIDEO: Kratka izjava domačega stratega Sebastijana Soviča po zmagi nad Loko.

Kratka izjava domačega stratega Sebastijana Soviča po zmagi nad Loko.#rkslovenjgradec2011 #večkot60let #65let

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Petek, 31. januar 2020

Drugi polčas se je nadaljeval v slogu prvega, pod nadzorom gostov vse do 42 minute, ko je rokometašem Slovenj Gradca, na krilih polne tribune navijačev uspelo izenačiti pri rezultatu 19:19. Ob neverjetnem vzdušju na tribuni se je razbranil tudi domači vratar Domen Ošlovnik, ter ob izključitvah in praznih vratih gostov nekajkrat zadel tudi z gola na gol.

Pet minut pred koncem ob vodstvu domačih za dva gola je zaradi grobega prekrška Grojzdeka prišlo tudi do prerivanja med igralci, zaradi katerega je Vuk Milenkovic prejel dvo minutno kazen, Grojzdek pa je bil za grob prekršek nad Cvetkom kaznovan z rdečim kartonom. Do konca tekme so Slovenjgradčani le še zvišali prednost in tekmo zaključili z rezultatom 30:26.

Lestvica po odigranih 16. krogih 1. NLB lige

V naslednjem krogu jih čaka ekipa Krke iz Novega Mesta, ki trenutno zaseda 9. mesto lestvice. Bojevniki bodo morali z gostovanja znova prinesti dve točki, če želijo tudi prihodnje leto tekmovati med elito.

RK Slovenj Gradec
– Glendza; Pajt 6, Cvetko 5

RD Urbanscape Loka
– Jamnik 7, Atanasov 5, Jesenko 4

Besedilo: RK Slovenj Gradec 2011

Dogodki