Search
Close this search box.

Slovenj Gradec bo gostil že 15. mednarodni košarkarski turnir Sloveniaball

V Slovenj Gradcu bo potekal letos že 15. mednarodni košarkarski turnir za dekleta in fante do štirinajstega leta starosti.

Kot je v navadi vsako leto, bo tudi tokrat košarkarski turnir Sloveniaball 2019 potekal v Slovenj Gradcu. Na turnirju bo prisotnih po deset dekliških in deset fantovskih reprezentanc držav iz vse Evrope. Od 15. avgusta do 18. avgusta bodo za kolajne tekmovala dekleta, teden dni kasneje, od 22. do 25. avgusta pa se bodo na turnirju pomerili še fantje.

Na turnirju se bodo pomerile reprezentance iz vse Evrope.

Turnir Sloveniaball je skozi leta rasel in postal največji reprezentančni turnir v Evropi za to starostno kategorijo.

Sloveniaball bo letos že petnajstič.

O sami kakovosti turnirja govorijo dejstva, da so na slovenjgraškem turnirju igrali igralci, ki danes nastopajo že v ligi NBA. Med najbolj poznano sodijo hrvaški reprezentantje Dario Šarić, Mario Hezonja, Dragan Bender, Ante Toni Žižić in Ivica Zubac, španski reprezentant Alex Abrinez, ter slovenski reprezentantje, ki so leta 2017 v članski konkurenci pokorili vso Evropo in postali evropski prvaki (Klemen Prepelič, Matic Rebec in Aleksej Nikolić). Pri dekletih pa so svoje prve reprezentančne izkušnje na turnirju Sloveniaball dobile današnje reprezentantke Teja Oblak, Nika Barič, Eva Lisec, Tina Trebec, Annamarija Prezelj, Zala Friškovec, Tina Jakovina, Eva Rupnik in ostale.

Fantje se bodo pomerili na turnirju od 22. do 25. avgusta.

Turnir poteka v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec, Javnim zavodom Spotur, in Hotelom Vabo. Košarkarska zveza Slovenije je na turnir zelo ponosna in vesela, da je lokalna skupnost na čelu z gospodom županom Tilnom Kluglerjem naklonjena temu velikemu športnemu dogodku.

Tekme bodo kot vsako leto prav zagotovo zanimive, reprezentanti in reprezentantke pa obljubljajo borbo do zadnjih atomov moči. Ker si želijo čim večjo podporo navijačev vabijo vse ljubitelje športa k ogledu naših in evropskih bodočih košarkarskih zvezdnikov.

Več podrobnosti o turnirju pa si lahko pogledate na njihovi spletni strani www.sloveniaball.com. Na omenjeni strani bodo tudi prenosi tekem v živo.

Pripravite se na 8 tekmovalnih dni, 20 mednarodnih ekip, 60 tekem in 400 igralcev.

VIR: KZS

Dogodki