Search
Close this search box.

Slovenia Ball v Slovenj Gradcu: Slovenke zmagovalke turnirja, fantje odlični tretji

Že 13 let je druga polovica avgusta v Slovenj Gradcu tradicionalno košarkarsko obarvana. V tem času namreč gostijo mednarodni turnir Slovenia Ball za dekleta in fante, ki igrajo v selekciji U14. Letos so prvič v zgodovini izvedli turnir v dveh sklopih, saj se ga je udeležilo rekordno število igralk in igralcev. Skupaj s strokovnim štabom je bilo udeležencev več kot 300.

Najprej so se med 17. in 20. avgustom 2017 pomerila dekleta. Nastopilo je osem reprezentanc: Madžarska, Izrael, Ukrajina, Poljska, Hrvaška, Srbija, Italija in Slovenija. V finale sta se uvrstili reprezentanci Slovenije in  Madžarske. Domačinke so z rezultatom 50:44 osvojile prvo mesto. Tretjeuvrščena je bila reprezentanca Hrvaške.

Fantje so se podali na parket nekaj dni pozneje, med 24. in 27. avgustom 2017. Turnirja se je udeležilo 10 ekip iz devetih držav: Hrvaške, Črne gore, Madžarske, Bolgarije, Makedonije, Izraela, Ukrajine, Poljske in Slovenije, ki na turnirju nastopa z dvema ekipama. Na zmagovalno stopničko so se zavihteli košarkarji Izraela, ki so z rezultatom 74:57 premagali Hrvate, tretje mesto pa je osvojila ekipa Slovenija modri. Ekipa Slovenija beli je po zmagi nad Bolgarijo zasedla 9. mesto.

Slovenia Ball je največji tovrstni turnir v Evropi, lani pa je bil s strani organizacije FIBA izbran tudi za turnir leta. Za veliko večino sodelujočih igralcev in igralk predstavlja prvi stik z mednarodnim reprezentančnim nivojem košarkarske igre, hkrati pa omogoča ustvarjanje novih prijateljstev s sovrstniki iz različnih evropskih držav.

FOTO: KZS/Matjaž Kramberger

 

 

Dogodki