Search
Close this search box.

Slovenci po dveh sušnih letih do točk v Leviju

Po včerajšnjem ženskem slalomu je bil danes v Leviju na vrsti še prvi moški slalom za svetovni pokal v tej sezoni. Na njem sta nastopila tudi dva Slovenca, Štefan Hadalin, ki se je s startno številko 39 uvrstil na 20. mesto po prvi vožnji, v drugo je odpeljal bolje in na koncu zasedel 18. mesto ter s tem prišel do prvih točk v Leviju in osmih slalomskih v karieri.

Žan Kranjec je bil z visoko številko 82, podobno kot že nekajkrat lani, blizu finala, zmanjkalo mu je 28 stotink. Prvo progo je sicer najhitreje presmučal Marcel Hirscher, z zgolj sedmimi stotinkami prednosti pred Henrikom Kristoffersenom, tretji je bil Francoz Clement Noel.

V drugo smo ponovno spremljali napet dvoboj med najboljšima slalomistoma zadnjih let, vendar je Avstrijec s pametnim smučanjem prednost iz prve vožnje uspel zadržati, na koncu je razlika do drugouvrščenega Norvežana znašala devet stotink. Na najnižjo stopničko se je s četrtim časom druge vožnje povzpel olimpijski prvak Andre Myhrer.

Karavana se zdaj seli onstran Atlantika v kanadski Lake Louise, prihodnji vikend bodo na sporedu hitre discipline, ko lahko pričakujemo tudi nastop črnjanskega rojaka Tilna Debelaka.

Dogodki

Več iz istega kraja