Search
Close this search box.

Slovenci na ekipni tekmi smučarskih skakalcev četrti, tesna zmaga Avstrijcem

Slovenska četverica, ki je v petkovih kvalifikacijah za nedeljsko posamično tekmo zasedla mesta med najboljšo osmerico, je bila po polovici tekmovanja daleč od boja za zmago na petem mestu.

V drugi je Kos precej dodal svojemu dosežku iz prve serije in prehitel Norveško, Prevc pa je prednost še povišal. Vseeno je zaostanek za Nemčijo pred zadnjima skokoma znašal 11,8 točke.

Zajc je obdržal okoli deset točk naskoka pred Norvežani, a se je zaostanek za Nemčijo povišal na 24,1 točke. V zadnji seriji tekmovanja je Lanišek v zahtevnih vetrovnih razmerah skočil dobro, a so bile stopničke nedosegljive z zaostankom 26,7 točke za Nemci.

Četrto mesto … Znamo precej bolje, a znali smo tudi že precej slabše. Nekje solidno in upam, da na naslednji ekipni tekmi pokažemo še kaj več,” je na kratko za Smučarsko zvezo Slovenije po prvi ekipni tekmi v sezoni dejal Lanišek.

“Prva ekipna tekma je za nami, mogoče ne po naših željah glede na raven skakanja, ki smo ga do zdaj kazali. Želeli smo si vsaj zmagovalni oder oziroma tudi zmago, a danes se ni izšlo. Mogoče smo imeli malo smole z razmerami, kakšen skok tudi z manjšo napako in v tej izenačeni konkurenci zelo hitro padeš na četrto mesto,” pa je dejal glavni trener slovenskih skakalcev Robert Hrgota. Ta upa, da bodo njegovi varovanci na posamični tekmi popravili vtis.

Na oder za zmagovalce so se poleg njih povzpeli še Avstrijci in Poljaki. Prvi so v zadnji seriji prek Stefana Krafta ohranili le točko naskoka pred domačini, za katere je Kubacki sicer zbral drugi največ točk med posamezniki. Prvi je bil v tem pogledu Norvežan Halvor Egner Granerud, tretji pa Lanišek.

V pokalu narodov ima zdaj Avstrija na vrhu 2576 točk. Slovenija je četrta s 1878 osvojenimi točkami. Vmes sta še druga Poljska (2274) in tretja Norveška (2012).

V nedeljo bo ob 16. uri v Zakopanah še posamična tekma s sedmimi slovenskimi skakalci. Poleg četverice z ekipne tekme bodo nastopili še Žiga Jelar, Rok Masle in Domen Prevc.

Dogodki