Search
Close this search box.

Slavnostni sprejem Gregorja Vezonika ob njegovih izjemnih uspehih

Ravenčan Gregor Vezonik je dosegel nov uspeh. Z dvema bronastima medaljama na zadnjih tekmah svetovnega pokala v balvanskem plezanju se je povzpel na 6. mesto v skupnem seštevku in tako skupaj z Janjo Garnbret in Jernejem Kruderjem zavihtel Slovenijo na odlično 2. mesto v pokalu narodov.
23-letni Gregorju je bilo plezanje položeno v zibel, saj se je že rodil v plezalno družino. Po začetkih skozi igro v otroštvu se je kmalu resneje lotil plezanja in pri 13-ih postal član slovenske reprezentance. Že leto kasneje je s tretjim mestom prvič stal na stopničkah Evropskega mladinskega pokala. Njegova predanost plezanju je iz dneva v dan naraščala, kar je obrodilo sadove. Nizal je uspeh za uspehom ki ga postavljajo v sam svetovni vrh plezanja. Njegov najnovejši dosežek sta dve bronasti medalji na tekmah svetovnega pokala.
Njegove izjemne uspehe prepoznavajo tudi v domačem kraju. Na Ravnah mu bodo tako v nedeljo, 27. maja 2018, ob 17-ih priredili slavnostni sprejem na terasi Športnega centra in tako izrekli priznanje njegovemu trudu in uspehu.

Dogodki