Skakalci v zgodovino z zmago na tekmi mešanih ekip

Smučarski skakalci Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc so spisali zgodovino in zmagali na premierni tekmi mešanih ekip v Pekingu. Slovenci so na srednji skakalnici osvojili že tretjo kolajno teh iger in obenem tretjo za Slovenijo v Pekingu.
273040501_5371597292868465_462416240208124241_n

Z današnjo zanesljivo zmago so na tekmi, polni diskvalifikacij, z ogromno prednostjo 111,2 točke prehiteli Rusijo na drugem mestu, do brona pa je presenetljivo prišla Kanada, ki je za Slovenijo zaostala kar za 156,9 točke. V kanadskem taboru kot glavni trener že vrsto let deluje slovenski strokovnjak Bine Norčič.

Že v prvi seriji, ki so jo zmotile tri diskvalifikacije v japonskem, avstrijskem in nemškem taboru, so Slovenci končali na prvem mestu med desetimi reprezentancami in nabrali 49 točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci Norvežani.

Slednji so diskvalifikacijo doživeli v finalu, tako da je bila pot do zmage na prvi tekmi mešanih ekip v zgodovini na široko odprta.

Vendar pa so slovenski skakalci danes svoje delo opravili z odliko in bi stopili na najvišjo stopničko, četudi ne bi bilo nobene diskvalifikacije, in zasluženo slavili.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.