Search
Close this search box.

Skakalci ravenskega smučarskega kluba bodo že to zimo skakali na domačem terenu (FOTO)

Konec lanskega leta smo na naši strani prvič objavili novico, da so na Ravnah, na pobudo nekdanjih »Fužinarjevih« skakalcev, ustanovili Smučarsko skakalni klub Fužinar, ki mu predseduje Jure Krajnc. Vmes smo že tudi pisali, kako uspešno so se lotili dela in treningov, danes pa poročamo o še enem njihovem uspehu oziroma predvsem o uresničitvi želje, da bodo na Ravnah le dobili nove skakalnice.

Delovna akcija v Dobji vasi, kjer bodo stale nove skakalnice.

Pri tem naj spomnimo, da zgodbo, ki že piše uspehe mladih skakalcev pišejo za enkrat štirje nekdanji skakalci, ob Krajncu so to še Andrej Pajenk, Dejan Sušnik in Aljoša Krivograd, ki so v zadnjem letu vse sile usmerili v uresničitev zastavljenega cilja, v gradnjo skakalnic na Ravnah, kar jim bo s trdno voljo, podporo donatorjev in lokalne skupnosti kmalu tudi uspelo.

Mladi skakalci že celo leto pridno trenirajo.

Že lansko zimo je predsednik kluba, Jure Krajnc, odločno povedal »Skakali bomo že to zimo,« in res so, čeprav ne na Ravnah. Za letošnjo skakalno sezono pa Krajnc napoveduje, da bodo lahko njihovi člani kluba skakali že na Ravnah.

Mladi skakalci pridno trenirajo.

V teh dneh pa smo od vodstva kluba izvedeli, da bodo nove skakalnice zgradili v Dobji vasi, kjer se je nekoč že skakalo. Minuli teden so namreč že začeli s čistilno akcijo in pripravo terena za gradnjo skakalnic. »Dobili smo zeleno luč, da začenjamo postavljati stvari na pravo mesto, za kar se zahvaljujemo občini Ravne na Koroškem. Naša želja je in cilj sta, da še to zimo zgradimo dve manjši skakalnici, da bodo lahko naši najmlajši skakali in trenirali na domačem terenu. Ureditev le teh načrtujemo v sodelovanju z različnimi sponzorji in donatorji, za material se še dogovarjamo. Sami bomo delali, kolikor bomo lahko,« je obrazložil trenutno dogajanje v klubu Jure Krajnc.

Pri tem naj še omenimo, da vodstvo kluba vabi tudi na treninge, ki potekajo v športnem parku na Ravnah ter v skakalnem centru Mislinja in Velenje. V kratkem pa bodo lahko vaši otroci trenirali tudi na novih skakalnicah v Dobji vasi.

Predstavitev skokov na “Mini Planici” na Ravnah.

V teh dneh pa aktivno promovirajo skoke na različnih šolah, kjer s pomočjo »Mini Planice« poskušajo navdušiti čim več mladih za tovrsten šport in ga jim tudi pobliže predstaviti. Tako so dogodek že izpeljali pred dnevi na prevaljski osnovni šoli, danes so se družili z učenci na OŠ Koroški jeklarji, v sredo pa bodo obiskali še OŠ Prežihovega Voranca.

FOTOGALERIJA: Čiščenje in priprava terena za gradnjo skakalnic v Dobji vasi.

Dogodki