Search
Close this search box.

Šegel najhitrejša na 200 m prosto, v finalu tudi štafeta

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel se je na evropskem prvenstvu v Beogradu z najboljšim dosežkom kvalifikacij prebila v polfinale na 200 m prosto. To je uspelo tudi Katji Fain. Skupaj s Hano Sekuti in Tjašo Pintar pa so si dekleta s sedmim dosežkom priplavala finale na 4 x 100 m prosto.

Janja Šegel je še enkrat potrdila zelo dobro formo na 200 m prosto in v kvalifikacijah z 1:57,81 zasedla prvo mesto, plavala pa zelo podobno kot obakrat v štafeti.

“Že zjutraj sem šla na vse, saj vsak start jemljem kot možnost za olimpijsko normo. Tretjič sem plavala normo B, zdaj je čas za normo A. Zadovoljna sem. Na začetku sem na prvih 100 metrih varčevala energijo, saj mi je na koncu ostalo preveč moči in popoldan to lahko popravim,” je po tekmi možen scenarij za dosego norme razkrila 23-letna koroška olimpijka.

Manj vesela je bila dosežka Mariborčanka Katja Fain, ki se je s 17. mestom in dosežkom 2:01,32 tudi s kančkom sreče prebila v popoldanski polfinale, kjer bo imela novo priložnost.

“Začela sem malo živčno. Vem, da sem dobro trenirala in sposobna pokazati več, saj je jutranje plavanje zame vedno težko. Vem, da sem lahko popravim stvari in želim se približati osebnemu rekordu,” je še enkrat ponovila plavalka Branika.

Obe 200-metrašici sta zasedli tudi prvi mesti v štafeti 4 x 100 m prosto in Tjašo Pintar in Hano Sekuti poslali v drugo polovico tekme s prvega mesta v drugi skupini. Razlika se je zmanjševala, a je tudi Tjaša Pintar predala Hani Sekuti na vodilnem položaju in slednja je morala pred sebe spustiti Izraelko in Poljakinjo, zanesljivo pa je soplavalke pripeljala do finala. Najhitrejše so bile Madžarke, ki so plavale v prvi skupini.

“Popoldan se bomo potrudile in vem, da smo lahko še hitrejše. Upam, da bomo čim višje,” je bila z mislimi že v finalu Šegel. “Potrudile smo se in se prebile v finale, kar je glavni cilj. Sama sem bila zelo sproščena in plavala podobno kot na svetovnem prvenstvu, s čimer sem zadovoljna,” pa je dodala Fain.

“Imamo še drugi štafetni finale. Super. Vsakega popoldanskega nastopa moramo biti zelo veseli, upam pa, da bomo popoldan še kakšno mesto višje. Imam rezerve na obratu, to lahko popravim in tam lahko dobim kakšno desetinko. Vse pa moramo nastopiti sproščene in napasti,” pa je po tekmi povedala Radovljičanka Pintar, ki je priznala, da ima v Beogradu težave z vročino, živo srebro naj bi se povzpelo do 37 stopinj Celzija, zato je vesela, ker je start na sporedu precej pozno.

“Dala sem vse od sebe. Vem, da imamo rezerve in upam, da bomo popoldan še kaj dodale,” pa je na bazenu 25. maj dejala 17-letna Hana Sekuti, ki pridno nabira izkušnje v slovenski reprezentanci. Te še kako potrebuje: “Bilo je napeto. Imela sem prednost, pa tudi tremo, saj smo bile plavalke približno skupaj, a mislim, da sem vseeno dobro opravila svoje,” je še dodala mlada Korošica.

Vir: STA

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel se je na evropskem prvenstvu v Beogradu z najboljšim dosežkom kvalifikacij prebila v polfinale na 200 m prosto. To je uspelo tudi Katji Fain. Skupaj s Hano Sekuti in Tjašo Pintar pa so si dekleta s sedmim dosežkom priplavala finale na 4 x 100 m prosto.