Search
Close this search box.

Sebastjan Sovič ostaja na mestu trenerja RK Slovenj Gradec

RK Slovenj Gradec 2011

Sebastjan Sovič ostaja na mestu trenerja RK Slovenj Gradec - odbor je njegov odstop soglasno zavrnil.

Kot je znano, je Sebastjan Sovič ponudil odstop iz mesta trenerja RK Slovenj Gradec zaradi slabih predstav njegovih varovancev.

V sporočilu za javnost, ki so nam ga posredovali iz RK Slovenj Gradec 2011, pa so zapisali:

Sovič ostaja na mestu trenerja, ekipa in strokovni štab okrepljena. 

V preteklih dneh smo bili v Rokometnem klubu Slovenj Gradec 2011 pred zelo pomembnimi odločitvami za prihodnost rokometa v Slovenj Gradcu. Po sobotnem porazu v Kočevju, ki je bil že drugi v spomladanskem delu tekmovanja v 1.B državni rokometni ligi, je Sebastjan Sovič ponudil odstop z mesta trenerja članske ekipe predvsem zaradi razočaranja nad napredkom v igri.
Upravni odbor je njegov odstop soglasno zavrnil. Kljub nekoliko slabši igri v zadnjem obdobju smo še vedno prepričani, da smo na pravi poti stabilizacije kluba in vrnitvi med najboljše klube pri nas. V to so nas dodatno prepričali tudi odzivi podpornikov našega kluba in ljubiteljev rokometa v našem mestu. Nihanja v igri pa so za mlado ekipo konec koncev tudi nekaj povsem normalnega. Verjamemo, da strokovni štab pod vodstvom Sebastjana zelo dobro dela in da je trenutna situacija posledica poškodb nekaterih ključnih igralcev, ki pa se počasi vračajo v pogon. 
Zaradi tega in v želji po ponovnem napredku smo sprejeli nekaj ukrepov, za katere verjamemo, da bodo doprinesli k uspešnemu delovanju našega kluba. Ekipo smo dopolnili tako na igralskem kot tudi na strokovnem področju. Okrepili smo sodelovanje z RK Gorenje Velenje, saj smo prepričani, da bosta imela od tega oba kluba v prihodnosti precej koristi.  Dogovorili smo se za posojo dveh mladih obetavnih igralcev, organizatorja igre Roka Ovnička ter desnega krila Uroša Štumpfla. Kot rečeno pa smo okrepili tudi trenerski štab. Delu s člansko ekipo se bosta priključila trener vratarjev ter strokovnjak za kondicijsko pripravo.

Verjamemo, da bomo s temi ukrepi naredili nov odločen korak na naši načrtovani poti. 
Vse ljubitelje rokometa vabimo, da nas podprejo že na naslednji domači tekmi, ko v goste prihaja ekipa iz Dobove.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

RK Slovenj Gradec 2011

Sebastjan Sovič ostaja na mestu trenerja RK Slovenj Gradec - odbor je njegov odstop soglasno zavrnil.