Še sedem absolutnih zmag Fužinarjevih plavalcev za izjemen zaključek v Kranju (FOTO)

Kranj je pretekli vikend, med 23. in 24. novembrom, gostil 2. Veliko nagrado Slovenije – 36. Špelin in Vesnin memorial 2019, kjer so plavalci in plavalke ravenskega Fužinarja v absolutni kategoriji v soboto slavili petkrat, v nedeljo pa še sedemkrat.
1

Potem, ko smo v soboto iz Kranja poročali o petih zmagah v absolutni kategoriji za Plavalni klub Fužinar RavneMatije Možeta na 50 m prsno, 200 m prsno in 200 m mešano ter Janje Šegel na 100 m hrbtno in Janje Jamšek na 200 m mešano − o čemer si lahko več preberete TUKAJ, je bil drugi, sklepni dan močnega mednarodnega tekmovanja s 400 plavalci iz treh držav za koroške plavalce še uspešnejši.

Drugi dan 2. Velike nagrade Slovenije so Fužinarjevi plavalci osvojili kar 7 absolutnih zmag. V absolutni kategoriji so zmage osvojili Lovro Knez na 100 m mešano; Gal Kordež na 50 m in 200 m delfin; Matija Može na 50 m hrbtno, 100 m prsno in 400 m mešano ter Janja Šegel na 200 m hrbtno.

Na stopničke so se v absolutni kategoriji uvrstili še Janja Jamšek, Daša Tušek in Berložnik Jaš. Poleg medalj v absolutni kategoriji so si plavalci Fužinarja priplavali tudi odličja v mladinski in kadetski kategoriji. Med mladinci sta zmage dosegla Daša Tušek in Jaš Berložnik. Na stopničke je v isti kategoriji stopil še Gal Medvešek. V kadetski kategoriji je zmagala Neli Pšeničnik, med najhitrejše tri kadete pa se je prebil še Ožbej Knez.

36. Špelin in Vesnin memorial 2019 je med drugim predstavljal tudi zadnjo izbirno tekmo za reprezentanco, na kateri se je oblikovala tudi zasedba, ki bo na decembrskem evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Glasgowu zastopala slovenske barve. Na Škotsko tako potujejo tudi tri Fužinarjeve plavalke − Janja Šegel, Tjaša Oder in Daša Tušek.

Vir: FB Plavalni klub Fužinar

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.