Search
Close this search box.

Še ena zaslužena zmaga za odbojkarje koroško savinjske regije

Reprezentanca koroško savinjske regije je danes na turnirju regijskih reprezentanc osvojila 1. mesto.

Potem, ko so se v Športni dvorani Planina včeraj med seboj merile izbrane vrste deklic iz šestih slovenskih regij, so bili danes na vrsti dečki, ki so prav tako navdušili s kakovostnimi predstavami in visoko ravnjo odbojkarske igre.

Drugi dan turnirja so mladi odbojkarji odprli z obračunoma med Gorenjsko in Dolenjsko ter Primorsko in Ljubljano z okolico, uvodnih zmag so se veselili Dolenjci in Ljubljančani. V nadaljevanju so prisotni lahko spremljali še ostale dvoboje v skupinah A in B, ki so odločali o uvrstitvi v polfinale in boj za odličja.

Končno 5. mesto je po zmagi z 2:1 nad Primorsko pripadlo Gorenjski, v malem finalu pa je morala reprezentanca Ljubljane z okolico z 1:2 priznati premoč Dolenjski. Zlato odličje je šlo na koncu zasluženo v roke mladim odbojkarskim upom iz koroške regije s celjsko regijo, ki so po treh nizih, z 21:25, 25:21 in 15:11, premagali izbrano vrsto Maribora s pomursko regijo. Pri tem naj omenimo, da turnirja lansko leto ni bilo, leta 2020 pa so prav tako slavili odbojkarji koroško savinjske regije

FOTO: OZS – OK TRIGLAV KRANJ

Za eprezentanco koroške regije s celjsko regijo so igrali: Gašper Melavc, Jaka Cestnik, Rožle Vybihal (vsi OK Šempeter), Lovro Jamnik, Jaka Zmagaj, Nejc Hribernik, Tevž Slatinšek, Jan Ručigaj (vsi OK Fužinar), Tim Matko, Tilen Švajger, Filip Podbregar Špes, Jaka Bezovšek (vsi OK Braslovče), Maj Repnik, Lucijan Pergovnik (OK Šoštanj Topolšica). Trener: Mitja Jež.

Turnir regij je projekt Odbojkarske zveze Slovenije, ki je prvi korak k selekcioniranju slovenskih kadetskih reprezentanc. Na Turnirju regij, ki vsako leto poteka v času zimskih počitnic, nastopijo najboljši mladi slovenski odbojkarji do 16. leta in odbojkarice do 15. leta starosti, skupaj kar 170 najbolj perspektivnih igralcev in igralk iz cele Slovenije. Tekmovanje poteka dva dni, na njem pa se med seboj pomerijo reprezentance iz šestih regij, ki se med seboj pomerijo v dveh skupinah. Sledijo še polfinalne tekme ter tekme za peto mesto, tretje mesto in finale. V sklopu Turnirja regij potekajo še meritve telesnih sposobnosti in delavnica na temo čistega športa pod vodstvom SloAdo. 

VIR: OKS

Dogodki

Reprezentanca koroško savinjske regije je danes na turnirju regijskih reprezentanc osvojila 1. mesto.