Search
Close this search box.

Novica, da bo Ronaldo svoja hotela spremenil v bolnišnici ne drži

Nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo se je dopoldne znašel v središču pozornosti medijev in družbenih omrežij, ker naj bi svoja hotela na Portugalskem ponudil za bolniške prostore, če bi bilo to potrebno zaradi pandemije novega koronavirusa. Kot pa se je izkazalo, je vest lažna.

Po poročanju španskega časnika Marca, ki so ga povzeli tudi drugi mediji, bi Ronaldo svoja hotela pod blagovno znamko CR7 na Portugalskem spremenil v začasni bolnišnici, če bi bilo zaradi novega koronavirusa to potrebno, pripravljen pa je bil pokriti tudi plačila zdravnikov in drugega osebja.

Zaradi tega je Ronaldo na družbenih omrežjih dobil ogromno pohval, a kot se je izkazalo, vse to ne drži. Izvirni članek je kmalu po objavi izginil, a so ga nekateri mediji že povzeli in delili naprej. Kje pa se je vse skupaj začelo, pa ni jasno.

Šestintridesetletnik nosi dres Juventusa iz Torina, katerega član je prvi nogometaš, ki je bil na Apeninskem polotoku pozitiven na novi koronavirus, branilec Daniele Rugani.

Ronaldo ima v lasti v svoji rodni državi hotela v Lizboni in na Madeiri, kjer je trenutno v samoizolaciji na otoku, ki leži sredi oceana na poti proti Ameriki.

Prav tako je Messi na Instagramu pozval navijače, naj sledijo navodilom pristojnih služb za preprečevanje širjenja okužb.

“Zdravje mora biti vedno na prvem mestu,” je na svojem profilu, ki ima več kot 144 milijonov sledilcev, zapisal 32-letni nogometaš Barcelone. Kot pravi, gre trenutno za izredno situacijo, “zato moramo slediti navodilom zdravstvenih organizacij in drugih služb. Le tako se z virusom lahko učinkovito spopademo.”

Argentinec dodaja, da je v tem trenutku čas za odgovorno ravnanje. Ljudi je pozval, naj ostanejo doma. “To je tudi najboljša priložnost, da uživate čas s svojimi najdražjimi,” je še napisal ter zapis podkrepil s skupno fotografijo s sinovoma.

Messi ob tem ne skriva, da je tudi zanj in za njegovo družino trenutno obdobje težko. “Skrbi nas, kaj se bo zgodilo. Želimo si pomagati tistim, ki jim je najtežje,” še dodaja nogometaš, ki pravi, da pošilja moč vsem ljudem, posebej tistim, ki delajo v bolnišnicah.

Ronaldo je navijače že v petek pozval naj ostanejo doma in sledijo ukrepom za zajezitev koronavirusa.

Vir: STA

Dogodki

Več iz istega kraja