Search
Close this search box.

Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 išče generalnega pokrovitelja

S Tamšetom ob parketu in nekaterimi povratniki v prvo ligo?

 

Kljub zanikanju zainteresiranosti za nastopanje v 1. slovenski ligi se slišijo govorice, da RK Slovenj Gradec 2011 le še čaka uradno povabilo Rokometne zveze Slovenije. Vabilo naj bi z veseljem tudi sprejeli. Če gre verjeti dobro obveščenim virom, naj bi v Slovenj Gradcu navezali stik z v zadnjih sezonah izjemno uspešnim trenerjem Brankom Tamšetom, ki je trenutno še brez kluba. Vsi, ki redno spremljamo dogajanja v slovenjgraškem rokometu, smo lahko Tamšeta videvali tudi na zadnjih tekmah koroškega 1. B ligaša. Je to le naključje? A kjer je dim, je tudi ogenj. Zanimivo bo videti kakšno vlogo bi v tem primeru prevzel Sovič, ki je v Slovenj Gradcu zelo priljubljen in cenjen. V klubu izjav na to temo in konkretnejših informacij glede morebitnih okrepitev za prihodnjo sezono ne želijo dajati. A naj omenimo, da je bilo na zadnji domači tekmi poleg Tamšeta videti kar nekaj bivših, odličnih domačih rokometašev.

Sekretar kluba nam je povedal:

V RK Slovenj Gradec 2011 menimo, da se moramo držati svojega načrta in vizije. Dejstvo je, da je rokomet v Slovenj Gradcu zelo priljubljen in da naš kraj prvoligaša potrebuje. V mesecu maju se je v našem klubu ogromno dogajalo in se še vedno dogaja. Glede na to, da je na trgu ogromno kvalitetnih in prostih igralcev, da dobro sodelujemo z Gorenjem in da je nekaj naših bivših, domačih igralcev že izrazilo pripravljenost k vrnitvi v svoj kraj, verjamemo, da bi lahko sestavili z naslednjo sezono zelo konkurenčno ekipo. Verjetno je poznavalcem rokometa znano, da si trenutno klube iščejo nekateri odlični rokometaši, ki so se rokometa naučili v Slovenj Gradcu in bi mogoče sedaj bil čas, da se vrnejo. Po našem mnenju bi lahko naša letošnja ekipa s kakšnim izkušenejšim igralcem povsem konkurenčno nastopala v 1. slovenski ligi. Ne smemo pozabiti, da imamo v ekipi Levca, Šola in Ovnička – kadetske reprezentante, ki veljajo za bolj perspektivne v Sloveniji.

Kot drugod pa imamo tudi mi težave s finančnimi sredstvi. Medtem ko je odziv podjetij in posameznikov zelo pozitiven, pa s strani lokalne skupnosti nimamo zadostne podpore. Z njihovo donacijo ne moremo pokriti niti malic in opreme za najmlajše selekcije. Samo za informacijo: stroški najmlajših selekcij (brez stroškov dvorane in trenerjev) znašajo okrog 30.000 EUR/letno, kompletna donacija lokalne skupnosti pa je manjša od 5.000 EUR / letno. Na žalost se odgovorni ne zavedajo pomena aktivnega preživljanja prostega časa otrok. Velike napore vlagamo v pridobitev generalnega pokrovitelja (vabljeni morebitni interesenti za poslovno sodelovanje) in če nam bo to v naslednjih dneh uspelo, bomo morebiti sprejeli izziv prve lige. V vsakem primeru pa bomo sestavili zelo spodobno zasedbo, s katero nam je naslednjo sezono glavni cilj uvrstitev v 1. ligo.”

Kaj se bo razpletlo v naslednjih dneh, bomo z zanimanjem spremljali. Če se malo poigramo z imeni rokometašev iz Slovenj Gradca, ki še nimajo klubov za naslednjo sezono, hitro ugotovimo, kaj bi pomenili domačemu klubu. Jelen, Plešej, Konečnik, Dumančič, Šimič in še nekateri so zagotovo imena, ki v “rokometni” Sloveniji veliko pomenijo. Ali bodo kdaj ponovno zaigrali skupaj, bo pokazal čas. Podporniki rokometa na Koroškem (ki jih ni malo) bi bili takšnega scenarija verjetno zelo veseli.

 Bojan Gros, novinar rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011

Dogodki

S Tamšetom ob parketu in nekaterimi povratniki v prvo ligo?