Search
Close this search box.

Rokometaši Sviša Ivančne Gorice so v 5. krogu lige NLB v gosteh premagali Slovenj Gradec

Rokometaši Sviša Ivančne Gorice so v 5. krogu lige NLB v gosteh premagali Slovenj Gradec s 26:25 (11:13).

V obračunu ekip iz sredine razpredelnice se je zmage veselila Ivančna Gorica. Za Dolenjce je to že tretja zmaga v sezoni na štirih dvobojih, v “rezervi” pa imajo še neregistriran neodločen izid proti Celjanom v drugem krogu.

Izbranci domačega trenerja Nenada Maksića so dobro odprli tekmo. V osmi minuti so povedli s 5:1, a so jim Dolenjci štiri minute kasneje povsem zadihali za ovratnik (5:6). V nadaljevanju se je na Koroškem odvijal enakovreden boj, do odhoda na veliki odmor pa so bili v rahli prednosti domači rokometaši.

Na polčasu so imeli dva gola prednosti (13:11), ki pa se je v začetku drugega polčasa “stopila”. Tekma je bila nato povsem odprta, ekipi sta se neprestano izmenjavali v vodstvu, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj zbrani gostujoči rokometaši.

Po dveh zadetih sedemmetrovkah v režiji Marka Marojeviča in Janeza Gruma iz igre so v zadnji miniti imeli dva gola naskoka (26:24), “lepega kapitala” pa nato niso zapravili vse do zadnjega zvoka sirene.

V dolenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Grum s sedmimi, v koroški pa Kristian Eskeričić s šestimi goli.

Zasedba iz Slovenj Gradca se bo v prihodnjem krogu v gosteh pomerila z Ljubljano, ekipa iz Ivančne Gorice pa bo gostila Krko.

* Športna dvorana, gledalcev 650, sodnika: Pukšič in Satler.
* Slovenj Gradec: Leben, Marković, Smolnikar, Majcen, Levc 3, Šol, Kotar 1, Svečko 2, Lesjak, Pandev 4, Eskeričić 6 (3), Starc, Saleznik, Lampret 4, Štumpfl 4 (1), Jankovskij 1.
* Sviš Ivančna Gorica: Pekeč, Glavan, Cirar 3, Justin 1 (1), Tekavčič 1, Stopar, Omahen, Kutnar, Pirnat, Grum 7, Marojević 6 (5), Korošec, Kompare, Košir 4 (1), Erčulj, Vidmar 4 (1).
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 6 (4), Sviš Ivančna Gorica 8 (8).
* Izključitve: Slovenj Gradec 16, Sviš Ivančna Gorica 18 minut.
* Rdeča kartona: Kutnar (57.), Eskeričić (59.).

Dogodki

Rokometaši Sviša Ivančne Gorice so v 5. krogu lige NLB v gosteh premagali Slovenj Gradec s 26:25 (11:13).